Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 03.05.2024 00:01 Güncelleme: 03.05.2024 11:44

Başkan Akın: Altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, belediye borcuyla ilgili açıklama yaptı.
Başkan Akın: Altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın, önceki dönemden devraldığı borçları kamuoyuna açıkça anlatmak istediğini belirterek, “Borçların 3 temel unsuru var. Birincisi belediyenin genel bütçe borçları yani İller Bankası, diğer bankalar, yapılandırılmış vergi borçları, yapılandırılmış SGK borçları, iştiraklere olan borçlar, müteahhitlere ve firmalara olan borçlar. Yani bu altı kalemin toplamına baktık; 5 milyar 965 Milyon 748 bin lira. Anapara bu. Bu borçların dört kalemine faiz işliyor.” dedi.

Son 15 ayda doğrudan temin sayısı, açık ihale, pazarlık usulü yapılan ihalelerin sayısının 6 katı olduğunu söyleyen Başkan Akın, “2023 yılında Sayıştay Raporu’nda da doğrudan teminde yüzde 10 sınırının aşıldığı söylenmiş. Sayıştay defalarca dile getirmiş. Böyle büyük bir devasa borç. 12 milyarlık bir bütçemiz var, 15 milyarın üzerinde bir borcumuz var. Tüm borçlarımızdan bahsediyorum.” diye konuştu.

Başkan Akın, altından kalkamayacakları hiçbir iş olmadığını dile getirerek, “Hepsinin altından kalkacağız. Açık ve şeffaf bir yönetimle tasarrufumuzu edeceğiz. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Çalışmalarımız aksamayacak. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Balıkesir iddia ediyorum, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak.”  ifadelerini kullandı.