Türkiye - Gündem Kaynak: Haber Merkezi 30.05.2024 21:51

Başakşehir'de gençler için istihdam ve staj olanağı

Başakşehir Belediyesi, MÜSİAD ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Başakşehir'de yaşayan gençler için Genç İstihdam ve Staj Fuarı düzenlendi. Gençlere istihdam ve staj olanağı sunan fuarın açılışına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Gençlerimize staj ve iş imkanı sunduğumuz fuarda bir adım önde olma fırsatını sunuyoruz." ifadelerini kullandı.
Başakşehir'de gençler için istihdam ve staj olanağı

Başakşehir Belediyesi gençlerin hayatlarına 360 derece dokunmaya devam ediyor. Kültür, sanat, teknoloji ve eğitim gibi konularda çok önemli çalışmalara imza atılırken gençlerin istihdam ve kariyer planlamaları da unutulmadı. Bu kapsamda Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Başakşehir Belediyesi’nde Genç İstihdam ve Staj Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda yetenekli gençler, iş dünyasından önemli firmalar ve iş insanlarıyla bir araya gelerek çeşitli fırsatlar yakaladı. Programa İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Uğur Oto, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cihad Terzioğlu ve birçok iş insanı, öğrenci, kurum ve kuruluş katılım sağladı.

 

“Bu projeler çok önemli”

 

Genç İstihdam Fuarı’nın açılışında gençlere hitap eden. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Hayata hazırlanmak, hayatı sürdürmek, arzu ettiğimiz şekilde yaşamak hepimizin isteği ve arzusu. Burada yeteneklerimizin ortaya çıkması, kabiliyetlerimizin geliştirilmesi, beklentilerimizin ve ümitlerimizin karşılanması noktasında da kamu kurumlarımızın destekleri ve projeleri çok önemli. Bu anlamda başta belediyemize, İŞKUR’umuza, MÜSİAD’a teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

“Gençlerimize bir adım önde olma fırsatı sunuyoruz”

Şehir Sanat’ta gerçekleştirilen fuarın açılışına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı. Fuarda konuşan Başkan Kartoğlu, “Gençlerimizin istihdam ve kariyer yolculuğuna ışık tutacak önemli bir adım atıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin istihdam ve kariyer yolculuğuna ışık tutacak önemli bir adımı birlikte atıyoruz. Gençlerimizin, potansiyellerini keşfetmelerine ve yeteneklerini iş dünyasıyla buluşturmalarına yardımcı olacağız. İlçemizin geleceği için kritik önem taşıyan bu projeyi, MÜSİAD’ın iş birliğiyle hayata geçiriyoruz. Eğitimlerini sürdüren lise 3 ve lise 4 öğrencilerimizi, işverenlerle buluşturarak staj imkânı sunmak ve iş fırsatlarıyla tanıştırmak amacıyla düzenlediğimiz "Genç İstihdam ve Staj Fuarı" ile gençlerimize bir adım önde olma fırsatı sunuyoruz.” diye konuştu. 

 

“25 firmanın yer aldığı bir fuar düzenleyeceğiz”

 

Fuarda geniş yelpazeden mesleklerin bulunacağını söyleyen Başkan Kartoğlu, “Bu projenin temel amacı, özellikle meslek lisesi öğrencilerimizi, alanlarında yetenekli ve geleceklerini şekillendirmeye hevesli gençleri, doğru kişilerle doğru firmalarda buluşturarak kariyerlerine hızlı bir başlangıç yapmalarına destek olmaktır. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen programımızda 46 firmanın ve 1243 öğrencinin katılımıyla önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl ise 25 firmanın yer alacağı bir fuar düzenleyeceğiz. Katılımcı firmalar arasında polis teşkilatından, SGK uzmanlarına; mimarlardan, yazılım mühendislerine kadar geniş bir yelpazede meslekler bulunacak.” dedi. 

 

 

“Sizleri bekliyoruz”

 

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cihad Terzioğlu “MÜSİAD tüm teşkilatıyla 60 binden fazla firmasıyla sizleri bekliyor. Bu başarılı organizasyonun partneri olmaktan da çok mutluyuz. Zira bizim sizlere ihtiyacımız var. MÜSİAD, Genç MÜSİAD teşkilatıyla da beraber 4 binden fazla üyesi genç ile hem genç istihdamı, staj imkanı aynı zamanda da girişimcileri yetiştiriyor.” ifadelerini kullandı.

 

İş dünyasına doğru adım atılıyor

 

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Uğur Oto, “Staj ve istihdam fuarları bizim için çok önemli. Aynı zamanda iş adamları, iş arayanları, staj imkanlarını bir araya getiriyor. Bu da eşleşmeyi daha da kolaylaştırıyor. İş dünyasına doğru adım atılması sağlanıyor.” şeklinde konuştu.