Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.06.2024 10:00 Güncelleme: 26.06.2024 12:46

Bakan Yerlikaya: Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın katılımıyla İspanya'da düzenlenen "Argay" operasyonunda uluslararası uyuşturucu kartelinin çökertildiğini açıkladı.
Bakan Yerlikaya: Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın katılımıyla İspanya’da “Argay” operasyonu gerçekleştirildiğini ve uluslararası uyuşturucu kartelinin çökertildiğini bildirdi.

Operasyon kapsamında Türkiye tarafından Kırmızı Bülten ile aranan ve Emre Karaca ismiyle bilinen örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu’nun yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, “Ayrıca Argay Operasyonunda; Ülkemizce narkotik suçlarından uluslararası seviyede aranan Kerim Dağoğlu ile birlikte İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı olan örgüt üyesi toplam 42 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.” dedi.

Yerlikaya, yaklaşık 9 aydır devam eden ve polisiye iş birliği çerçevesinde 11 Haziran’da startı verilen  İspanya’daki operasyonlara Fransız, İspanya Guardia Civil ve Türk Emniyetinden oluşan 400’den fazla polisin katıldığına değinerek, operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Granada, Malaga ve Sevilla’da yapılan operasyon ve ev aramalarında; 2 tondan fazla esrar ve çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve nakit para ele geçirildi. Europol’ün destek verdiği soruşturmada İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri, zehir tacirlerine karşı omuz omuza çalıştı. Sadece yerel, bölgesel, ulusal değil; uluslararası alanda da organize suç örgütlerine, uyuşturucu kartellerine karşı mücadele etmeye kararlıyız.”