Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 00:00 Güncelleme: 12.04.2024 23:49

Bakan Yerlikaya: Antalya'da teleferik kazasında bir kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu teleferikte bulunun bir vatandaşın hayatını kaybettiğini 7 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya: Antalya'da teleferik kazasında bir kişi hayatını kaybetti

Bakan Yerlikaya, AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını yürüterek, Sahil Güvenlik helikopterinin vagonda mahsur kalan 5 kişiyi tahliye ettiğini, 2 yaralının da tahliye çalışmalarının devam etttiğini bildirdi.

Gece uçuş kabiliyetine sahip bir Jandarma helikopterinin ise 25 kabinde bulunan toplam 184 kişinin tahliyesi için saat 20.00’de Aydın’dan bölgeye intikal etmek için havalandığını aktaran Yerlikaya, şu açıklamada bulundu:

''Antalya’da çalışmaları koordine etmek üzere Arama Kurtarma Daire Başkanımız 20 kişilik Dağcı ekibiyle birlikte helikopterle bölgeye hareket etmiştir. Olaya; Antalya İl AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet ve 2 sahil güvenlik helikopteri ile toplam 110 kişiyle müdahale edilmektedir. Ayrıca Bursa İl AFAD ve JAK’tan 30 profesyonel Dağcı ekibiyle; Erzurum İl AFAD ve JAK’tan 25 Dağcı ekibinin havayolu ile bölgeye sevki sağlanıyor.''

Hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Yerlikaya, ''Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.'' dedi.