Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.06.2024 13:00 Güncelleme: 13.06.2024 13:09

Bakan Tekin'den 2023 - 2024 eğitim öğretim yıl sonu mesajı

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, 2023 - 2024 eğitim öğretim yıl sonu kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilere seslendi.
Bakan Tekin'den 2023 - 2024 eğitim öğretim yıl sonu mesajı

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, 2023 - 2024 eğitim öğretim yıl sonu mesajında "Sinemadan tiyatroya, şiirden tarihe, dergilerden gazetelere uzanan geniş bir yelpazede Türkçemizin zenginliklerini keşfedin. Bu yaz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin beceri temelli yaklaşımını temsil eden ve ilk defa uygulanacak olan zanaat atölyelerinde yeni beceriler kazanmanızı özellikle tavsiye ediyorum" ifadelerinin altını çizdi.

Öğrencilerin kendine özgü potansiyelini en iyi şekilde kullanmasını arzuladığını belirten Tekin, öğrencilere yaz tatilinde, okuma ve yazmayı gündelik rutin haline getirmelerini tavsiye ederek şunları söyledi:

"Zekanızın ve azminizin teriyle, okuma ve yazmanın büyülü rüzgârına kapılarak geleceğinizi şekillendiriyorsunuz. Ancak okumanın bir yönü, anlamı ve hedefi olmalıdır. İnsan; kendini geliştirmek, yetkinleştirmek ve başkalarına ışık saçmak için okumalıdır. Okuduğunuz kitaplar, size yeni ufuklar açarken, yazdıklarınız da düşüncelerinizi şekillendirir ve derinleştirir. Okuma edimi, yazma edimi ile birlikte ilerlemelidir."

Bakan Tekin, yıl sonu mesajında öğretmenlere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Sınıfın içinden başlayarak dünyanın geniş kesimlerine yayılan bir medeniyet anlayışı için kendinden beklenen rolü büyük bir çaba, inanç, bilgi ve samimiyetle gerçekleştiren tüm öğretmenlerimizin misyonunu besleyecek ve daha çok öne çıkarmasını sağlayacak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl boyunca "Öğretmenler Odası Buluşmaları"na gösterdiğiniz yoğun ilgi ve aktif katılımınız için hepinize gönülden teşekkür ediyorum."

Ebeveynlerin kendini geliştirmezse, çocuklarını doğru yönlendirme kabiliyetlerinin sınırlı kalacağını vurgulayan Tekin, çocukların kitaplarla kurduğu bağı güçlendirmeli, onları ekran bağımlılığından uzaklaştırarak, bilgiye ve öğrenmeye yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.