Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.06.2024 19:00 Güncelleme: 12.06.2024 14:42

Bakan Bolat: Uluslararası ticaretin önündeki engelleri aşmak için stratejiler belirledik

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.
Bakan Bolat: Uluslararası ticaretin önündeki engelleri aşmak için stratejiler belirledik

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı'nın ardından yapılan basın açıklamasında üye ülkeler arasındaki ticaretin artırılması konusundaki kararlılığını yinelediğni belirtti. 

Türkiye; İslam ülkeleri arasında hizmetler ticaretinin serbestleştirilmesi, yatırımların ve ticaretin kolaylaştırılması konularında işbirliğine hazır olduğunu vurgulayan Bolat, "Toplantı süresince, uluslararası ticaretin önündeki engelleri aşmak ve üye ülkeler arasında daha sağlam ekonomik bağlar kurmak adına yeni stratejiler belirledik. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın ticaret hacmini büyütme hedeflerine ulaşmak için ortak projeler ve işbirlikleri geliştireceğimizi ifade ettik" dedi.

Bakan Bolat, toplantı marjında düzenlenen oturumlarda, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırgan tutumunu kınayarak, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı politika ve uygulamalara karşı birlik çağrısında bulunduların altını çizdi.

Bolat şunları dile getirdi:

"Ticaret Bakanlığı olarak, üye ülkelerle ticareti geliştirme ve daha adil bir ekonomik düzen oluşturma yönündeki çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. TPS-OIC sisteminin etkin bir şekilde uygulanması ve ticaret hacmimizin artması için tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz."