Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.05.2024 02:00 Güncelleme: 25.05.2024 21:07

Bakan Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 37. Olağan Genel Kuruluna katıldı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 37. Olağan Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde yer aldı.
Bakan Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 37. Olağan Genel Kuruluna katıldı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 37. Olağan Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni hakkında "Cumhurbaşkanımızın hitaplarında ifade ettikleri gibi, DEİK, ticaret diplomasimizin çatı kuruluşu ve Türk özel sektörünün dünyaya açılan penceresi olarak çok önemli görevler ifade etmekte, son 20 yılda küresel siyaset ve ticaret sahnesinde yükselen ülkemize, ticaret diplomasi faaliyetleri ile güç kazandırmaktadır" açıklamasını yaptı.

DEİK, üyeleri ve İş Konseyleri ile önemli işler yaptıklarını ifade eden Bolat, şunları söyledi:

"DEİK ile önümüzdeki zaman dilimlerinde de istişare halinde çalışarak, daha güçlü, firmalarımızın ihracat, üretim ve yatırımlarını kıtaların ötesine taşıyacağı bir ekonomik vizyonu, Türkiye Yüzyılında Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile göreve yeni gelen Yönetim Kurulu Üyelerine gelecek çalışmalarında başarılar diliyor, görevlerini devreden üyelere ise ülkemiz dış ticareti için gösterdikleri çaba ve emekleri için teşekkür ediyoruz."