Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.03.2024 12:00 Güncelleme: 26.03.2024 13:11

Bahar Bayramı Galası tanıtım etkinliği Cenevre'de düzenlendi

Çin Medya Grubu (CMG) tarafından hazırlanan Bahar Bayramı Galası'nın tanıtım etkinliği, dün Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi olarak kullanılan Milletler Sarayı'nda düzenlendi.
Bahar Bayramı Galası tanıtım etkinliği Cenevre'de düzenlendi

Çin Medya Grubu (CMG) tarafından hazırlanan Bahar Bayramı Galası’nın tanıtım etkinliği, dün Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi olarak kullanılan Milletler Sarayı’nda düzenlendi.

BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Tatiana Valovaya, Çin’in Cenevre Ofisi ve diğer uluslararası örgütler nezdindeki daimi temsilcisi Cheng Xu ve Dünya Ticaret Örgütü Genel Sekreteri Ngozi Okonjo Iweala’nın yanı sıra, BM ve çeşitli uluslararası örgütlerden yetkililer ile farklı ülkelerin temsilcileri dahil olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

CMG Başkanı Shen Haixiong, video konferans yoluyla yaptığı konuşmada, Çin milletinin en önemli geleneksel bayramı olan Bahar Bayramı’nın kısa süre önce BM tarafından resmi tatil olarak kabul edildiğini hatırlatarak, bunun BM’nin teşvik ettiği çok yönlü ve hoşgörülü kültürel değerleri yansıttığını belirtti.

Bahar Bayramı arifesinde CMG tarafından hazırlanan galayı izlemenin Çinlilerin bayram gelenekleri arasına girdiğine işaret eden Shen, CMG’nin geleneksel kültür ile modern unsurları birleştiren bir şenlik hazırladığını dile getirdi.

Bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti’nin 75. kuruluş yıldönümünün kutlanacağını hatırlatan Shen, CMG’nin İsviçre dâhil tüm ülkelerin halklarıyla birlikte barış, kalkınma, karşılıklı yarar, işbirliği ve ortak refah ilkeleri temelinde bir dünya inşa etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Tatiana Valovaya, yaptığı konuşmada, BM’nin geçen yıl çeşitli zorluklarla karşı karşıya bulunduğuna işaret ederek, Çin’in çok taraflılığı koruma ve yoksulluğu giderme konularında büyük çaba gösterdiğini ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’ni hayata geçirmede önemli rol oynadığını belirtti.

Valovaya, Çin halkının Ejderha Yılı’nı kutladı.

Dünya Ticaret Örgütü Genel Sekreteri Ngozi Okonjo Iweala, Ejderha Yılı’nı kutlayan Çin halkına mutluluklar dilerken, tüm ülkelerin el ele vererek sorunları birlikte göğüslemesini ümit ettiklerini dile getirdi.

Etkinliğe katılanlar, Çin’in geleneksel kültürü hakkında bilgi edinme ve Çin mantısını (jiaozi) tatma imkanı da buldu.

Öte yandan, Bahar Bayramı Galası temalı etkinlik, dün Dubai’nin simgesel yapılarından Burç Halife’de düzenlendi. Etkinliğe Çinli diplomatlar, Çin sermayeli işletmelerin ve basın kuruluşlarının temsilcileri ile farklı ülkelerden yaklaşık bin kişi katıldı.