Spor 23.05.2018 20:21

Avantaj Banvit'te

Tahincioğlu Playoff çeyrek finalinde Banvit, deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'i 79-77 mağlup etti.
Avantaj Banvit'te

Maçın başlarında istediği şutlarda isabet bulamayan Beşiktaş Sompo Japan, art arda gelen üç sayılık basketlerle 9-0'lık bir seri buldu ve Banvit'e karşı üstünlük kurmaya başladı. Buna karşılık Bandırma ekibi, Damian Kulig, Tony Taylor, Rıdvan Öncel ve Angelo Caloiaro ile bulduğu sayılarla hücumda ritm yakaladı. Ancak Siyah Beyazlılar, D.J. Strawberry ve Kenan Sipahi ile yine dış atıştan istediğini buldu ve birinci çeyreği 25-23 önde tamamladı. İkinci 10 dakikalık bölümde Banvit, rakibini skorda takibini sürdürürken, genç oyuncusu Rıdvan Öncel hücumda etkili olan isimdi ve bitime 3.14 dakika kala skora eşitliği getirdi. Ardından Tony Taylor ve Adonis Thomas ile sayılar bulan Bandırma ekibi, soyunma odasına 47-45'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte, defanstaki agresifliğini arttıran Banvit, hücumda Damian Kulig, Adonis Thomas ve Şehmus Hazer ile etkili oldu. Fakat, çeyreğe Semih Erden ile Damian Kulig arasındaki gerginlik damga vurdu. İki oyuncu, aralarında gerçekleşen iki sert pozisyonda birbirine sözlü olarak sataştılar. Ancak hakemler ve diğer oyuncular, gerginliğin büyümesine izin vermedi. Beşiktaş Sompo Japan, son 10 dakikaya 64-60 önde giren Banvit karşısında tempoyu arttırarak, 3 buçuk dakika içinde maça yeniden ortak oldu. Ancak, kıran kırana geçen müsabakanın sonunda Banvit 79-77'lik skorla salondan galip ayrıldı.

Seride 1-0 öne geçen Banvit'te Angelo Caloiaro 17 sayı, Tony Taylor ise 16 sayıyla, galibiyete başrolde olan isimlerdi. Beşiktaş Sompo Japan'de D.J. Strawberry, 21 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Serinin ikinci karşılaşması 25 Mayıs tarihinde, Bandırma'da oynanacak. Banvit, bu karşılamayı kazanırsa, adını yarı finale yazdıracak.

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN - BANVİT

Salon: Akatlar Spor Salonu

Hakemler: Erşan Kartal, Kaan Büyükçil, Can Mavisu

5 faulle çıkan oyuncular: Kyle Weems (BJK), Tony Taylor (BAN)

Beşiktaş Sompo Japan: M. Güler, E. Clark 7, E. Veyseloğlu, J. Adams 9, S. Şanlı 14, C. Mutaf, D.J. Strawberry 21, K. Sipahi 8, J. Palacios, K. Weems 8, C. Lalanne 4, S. Erden 6

Banvit: A. Thomas 9, Ş. Hazer 9, D. Kulig 11, T. Geçim 2, C. Altıntığ 4, E. Şenel, G. Vidmar 2, A. Rautins, R. Öncel 9, T. Taylor 16, A. Caloiaro 17, R. Atar

1. Çeyrek: 25-23 (Beşiktaş Sompo Japan Lehine)
2. Çeyrek: 47-45 (Banvit Lehine)
3. Çeyrek: 64-60 (Banvit Lehine)
4. Çeyrek: 79-77 (Banvit Lehine)