Güncel - Yaşam 04.12.2016 20:19 Güncelleme: 04.12.2016 21:59

Aslan kazandı, şampiyonluk yarışına yeniden ortak oldu

Aslan kazandı, şampiyonluk yarışına yeniden ortak oldu

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13.haftasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.Sarı-Kırmızılılar'ın gollerini Podolski ve Bruma kaydederken, ev sahibinin tek sayısı ise Eduok'tan geldi.Galatasaray'da Fernando Muslera, 79. dakikada Adem Büyük'ün penaltısını kurtardı.

Aslan zirvedeki üç rakibinin puan kaybettiği haftada Kasımpaşa deplasmanından 3 puanla dönerek 26 puana ulaştı ve 25 puanlı Fenerbahçe'yi geride bırakarak üçüncü sıraya yerleşti.Lider Başakşehir ile olan puan farkını 5'e indirdi.Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı kırmızılılar, bu sezonki altıncı asistini yapan Wesley Sneijder'in pasında Podolski ile 5. dakikada öne geçti. İlk yarı bu sonuçla biterken, Kasımpaşa'nın Nijeryalı forveti Eduok, Süper Lig kariyerinini ilk golünü 53. dakikada atarak skoru eşitledi.

MUSLERA PENALTIYI KURTARDI

Galatasaray'ın cevabı gecikmedi. 59. dakikada Carole'un pasında şık bir vuruşla topu ağlara yollayan Bruma takımını tekrar öne geçirdi. Kasımpaşa'da Kenny Otigba 72 ve 74. dakikada gördüğü sarı kartlarla oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Ev sahibi ekip eksik kalmasına rağmen 79. dakikada penaltı vuruşu kazandı ancak Adem Büyük, kaleci Muslera'yı geçemedi. Karşılaşma 2-1 Galatasaray'ın galibiyetiyle sona erdi.

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Otigba, Titi, Veigneau, Sadiku, Pavelka (Dk. 89 Ferhat Kiraz), Tunay Torun, Andre Castro, Eduok (Dk. 65 Koita), Adem Büyük (Dk. 83 Turgut Doğan Şahin)

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Carole, De Jong, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 89 Linnes), Sneijder (Dk. 90+3 Josue), Bruma, Podolski (Dk. 90+1 Eren Derdiyok)

Goller: Dk. 6 Podolski, Dk. 59 Bruma (Galatasaray), Dk. 53 Eduok (Kasımpaşa)

Kırmızı kart: Dk. 74 Otigba (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 7 Serdar Aziz, Dk. 78 Hakan Balta (Galatasaray), Dk. 45 Sadiku, Dk. 87 Pavelka (Kasımpaşa)