Spor Kaynak: Haber Merkezi 22.04.2024 10:40

Antalya'da zafer Jakobsen'in

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dün start aldı. Turun Antalya-Antalya arasında koşulan ilk etabını Dsm-Firmenich PostNL takımından Fabio Jakobsen kazandı.
Antalya'da zafer Jakobsen'in

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2024) ilk etabını, Dsm-Firmenich PostNL takımının Hollandalı sporcusu Fabio Jakobsen kazandı.Antalya'daki 134,7 kilometrelik parkurda düzenlenen ilk etabı, 2 saat 56 dakika 14 saniyede bitiren Jakobsen birinci oldu.

Sprint finişine sahne olan etapta Bingoal WB takımından Sasha Weemaes 2'nciliği, Alpecin-Deceuninck'ten Simon Dehairs ise 3'üncülüğü elde etti.Bu sonuçla Jakobsen, genel klasmanda zirveye çıkarak "turkuaz mayo"yu giydi. 27 yaşındaki bisikletçi, aynı zamanda sprint klasmanında da ilk sıraya yerleşti.

Mazowsze Serce Polski takımından Michal Pomorski, tırmanış, Bike Aid takımından Vinzent Dorn da Türkiye güzellikleri klasmanında zirvede yer aldı.

BUGÜN KEMER-KAŞ ETABI KOŞULACAK

Yarışa, bugün Kemer ile Kaş arasında yapılacak 2. etapla devam edilecek. Sporcular, TUR 2024'ün en uzun etabında 190,6 kilometre pedal çevirecek. Kemer Saat Kulesi önünden saat 11.15'te verilecek startla başlayacak etap Kalkan'da tamamlanacak. 8 etap üzerinden koşulacak tur, 28 Nisan Pazar günü İstanbul'da son bulacak. 

Mustafa YAŞAR | ANTALYA

FOTOĞRAFLI KUTU

Jakobsen:Yeniden zafer kazanmak güzel

Hollandalı Fabio Jakobsen, etabın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Kazanmak her zaman güzel ama yeni takımımla böyle bir galibiyet almak daha güzel oldu." dedi.

Jakobsen, "Sezonun ikinci yarısına başlarken burada etap kazanmak güzel oldu. Takım olarak sıkı çalıştık. Takım arkadaşlarım beni bitişe kadar iyi taşıdılar. Türkiye'ye dönmek ve yeniden zafer kazanmak güzel. Kazanmak her zaman güzel ama yeni takımımla böyle bir galibiyet almak daha güzel oldu. Tura iyi bir başlangıç yaptım. Bundan sonra da 3 sprint galibiyeti daha hedefliyorum. Bu aynı zamanda İtalya Bisiklet Turu için de iyi bir hazırlık." ifadelerini kullandı.TUR'un kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Jakobsen, "İlk defa 2017'de eşimle Antalya'ya gelmiştim. 2019'da tekrar geldim. Mark Cavendish ve Sam Bennett gibi önemli sprinterlerin önünde etap kazandım. Polonya'da geçirdiğim kazanın ardından da burada yarıştım. Form düşüşleri sonrası toparlanmak için güzel bir yarış." değerlendirmesinde bulundu.