Güncel - Yaşam Kaynak: Tarık DURMAZ 14.06.2024 17:01 Güncelleme: 14.06.2024 14:53

Ankara Büyükşehir'den kurban satış ve kesim alanlarında ilaçlama seferberliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurban satış yerleri ve kesim alanlarında başlattığı ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerine ara vermeden devam ediyor.
Ankara Büyükşehir'den kurban satış ve kesim alanlarında ilaçlama seferberliği

Bayramın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle karasinek, sivrisinek ve haşerelerde artış olasılığına karşı halk sağlığını önceleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, BelPlas AŞ’ye bağlı 230 personel ve 62 araç ile kurban satış alanlarında ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyor.

Kurban satış ve kesim alanlarında toplum sağlığının koruması amacıyla 7/24 ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdiklerini kaydeden BelPlas AŞ İlaçlama Birim Müdürü İsmail Dane, “Kurban Bayramı vesilesiyle, vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesini sağlamak üzere ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarımız 7/24 devam ediyor. Kurban satış ve kesim alanlarında hayvan atıklarından kaynaklanan kötü kokuların engellenmesi maksadıyla da şirketimiz tarafından üretilen faydalı mikroorganizma teknolojisi kullanılıyor” dedi.

Kurban atıklarının bölgeden temizlenmesi ve halk sağlığını olumsuz yönde etkilemeyecek hale gelinceye kadar ilaçlama seferberliğini sürdürecek olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri; bu mücadeleyle bakteri oluşumu engelleyerek bazı hastalıkların da önüne geçmeyi amaçlıyor. Başkentin tüm ilçelerinde önceden belirlenen kurban kesim alanlarında sağlıklı ortam oluşturmak amacıyla bayramdan önce başlatılan dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları bayram sonrasında da devam edecek.