Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.06.2024 15:01 Güncelleme: 13.06.2024 15:20

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kurban satış noktalarına denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte belirlenen 5 noktada kurulan kurban satış ve kesim alanlarında denetim gerçekleştirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kurban satış noktalarına denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların ve kurban satıcılarının huzurlu bir bayram geçirmeleri, sorun yaşamamaları için tüm birimleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık İşleri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı ile Ankara Zabıtası, Başkentte kurulan kurban satış ve kesim alanlarında denetim gerçekleştirdi.

Çankaya Mühye, Mamak Ortaköy, Karapürçek Tatlar, Keçiören Bağlum, Yenimahalle Yakacık’ta kurulan toplam 5 kurban satış ve kesim alanında incelemelerde bulunan ekipler, kurbanlıkların sağlık durumları başta olmak üzere, il dışından gelen hayvanların veteriner sağlık raporları ve nakil belgeleri ile küpelerini kontrol etti.

Satışa sunulan kurbanlıkların veteriner hekimler tarafından kontrolünün sağlandığı kurban satış alanında, Zabıta ekipleri de kurban satışı yapan satıcıların belgelerini kontrol ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından toplum sağlığını olumsuz etkileyebilecek tüm önlemlerin alındığının altını çizen Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, “Kurban Bayramında oluşabilecek çevre ve insan sağlığına olumsuz etki yapabilecek unsurları ortadan kaldırmak üzere ilçe belediyelerimizin ilgili müdürlükleriyle toplantılar gerçekleştirdik. Ekiplerimizle birlikte belirlenen noktalardaki kurban satış yerlerini ziyaret ettik, denetimlerimizi gerçekleştirdik. Bu denetimlerimiz bayram süresince devam edecek.” dedi.