Kültür Sanat Kaynak: Özlem BABACAN 14.06.2024 09:18

Anıl Şallıel ve Dedublüman Sevince şarkısında buluştu

Türkiye'deki caz müziğinin en üretken ve başarılı isimlerinden saksafon sanatçısı Anıl Şallıel, farklı birçok müzisyen dostu ile bir araya gelerek başladığı albüm projesinin ikinci ayağını, son dönemin en sevilen isimlerinden Dedublüman ile Erkin Koray'ın efsane şarkısı Sevince ile gerçekleştirdi.
Anıl Şallıel ve Dedublüman Sevince şarkısında buluştu

Geçtiğimiz haftalarda Sakiler ile Arapsaçı şarkısını yayınlayarak albüm projesinin ilk ayağını dinleyicilerle buluşturan Anıl Şallıel, projenin müzik direktörlüğü, prodüksiyonu, düzenlemesini ve yapımını üstlenerek müzisyen dostlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

50 yıl sonra ilk defa...

Söz ve bestesi Erkin Koray imzalı ve 1975 yılında çıkan 45'lik'te yer alan Sevince şarkısının coverlanmasına ise yayınlandığı günden bu yana ilk defa izin verildi. Bu anlamda Türk müzik tarihinde de önemli bir yere sahip olmaya aday projenin prodüktörlüğünü Anıl Şallıel, mix ve mastering çalışmasını Alen Konakoğlu üstlendi. Ters köşe bir çalışma ortaya koyan ikili, şarkıda yavaş tempo ile başlayıp dinleyenleri duygulandıran ve hüzünlendiren girişin ardından, klarnet ve saksafon solosu ile şarkıyı duygunun en üst noktasına çıkartıyor.