Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.04.2024 12:00 Güncelleme: 12.04.2024 13:32

Almanya'da radikal islamcı üç kişi gözaltına alındı

Stockholm, 12 Nisan (Hibya) – Alman Polisi Almanya'nın batısında saldırı planladıkları kuşkusuyla radikal islamcı iki genç kız ve bir erkeği gözaltına aldığını açıkladı.
Almanya'da radikal islamcı üç kişi gözaltına alındı

Savcıların yaptığı açıklamada, yaşları 15 ila 16 arasında değişen üçlünün "İslamcı motifli bir terör saldırısı planladıklarından ve bunu gerçekleştirmeyi taahhüt ettiklerinden kuvvetle kuşkulanıldığı" belirtildi.

Savcılar, her üçünün de Dusseldorf bölgesinden olduğunu ve "cinayet ve adam öldürme gibi bir suç işlemeyi planladıklarını" da sözlerine ekledi.

Savcılar, soruşturmanın halen devam ettiğini söyleyerek iddia edilen komplo hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Ancak Bild gazetesi, gençlerin IŞİD adına Molotof kokteyli ve bıçaklı saldırılar düzenlemeyi planladıklarını iddia etti.

Şüphelilerin hedeflerinin Hıristiyanlar ve polis olduğuna inanıldığı belirtilen haberde, şüphelilerin ateşli silah edinip edinmemeyi de değerlendirdikleri kaydedildi.

Almanya, Ekim ayında İsrail-Hamas savaşının patlak vermesinden bu yana İslamcı saldırılara karşı alarm durumunda ve ülkenin iç istihbarat şefi bu tür saldırı riskinin "gerçek ve uzun zamandır olmadığı kadar yüksek" olduğu uyarısında bulunmuştu.

Ocak ayında polis, yılbaşı gecesi Köln'deki katedrali hedef alan bir saldırı planladıkları iddiasıyla üç kişiyi tutuklamıştı.

İslamcı radikaller son yıllarda Almanya'da çok sayıda şiddet eylemi gerçekleştirmiş, bunlardan en ölümcülü Aralık 2016'da Berlin'deki bir Noel pazarına kamyonla düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırı olmuştu.