Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.04.2024 00:00 Güncelleme: 12.04.2024 13:37

Alemdar, başkanlık makamını Ekrem Yüce'den devraldı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen ve mazbatasını alan Yusuf Alemdar, başkanlık makamını Ekrem Yüce'den devraldı.
Alemdar, başkanlık makamını Ekrem Yüce'den devraldı

Yerel seçimlerin ardından mazbatasını alan Yusuf Alemdar, resmen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Oldukça kalabalık bir grup eşliğinde İl Seçim Kurulu’na gelen Alemdar, mazbatasını Hakim Ethem Özkan’ın elinden aldı.

Programda TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan, İl Başkanı Yunus Tever, İl Kadın Kolları Yasemin Turan, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri yer aldı.

Mazbata töreninin ardından Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen devir teslim töreninde Başkan Yüce görevi Yusuf Alemdar’a devretti. Karşılıklı çiçek takdimin ardından konuşan Yüce, “Bugün malum her birimiz için kutlu bir gün. 5 yıl evvel buradaki görevi alıp Sakarya’nın her noktasına hizmet götürmenin mutluluğunu yaşadık. Şimdi bu görevi Yusuf başkanımıza veriyorum. Bu bir bayrak değişikliği. Hafızamda bu şehrin her noktası ve sokağında hatırlarım var, hüzünlerim var, mutluluklarım var. Gönül belediyeciliği çerçevesinde bize bu görevi uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımızı selamlıyorum. Sakarya bizim yuvamız, sevdamız burada. Her şey Sakarya için, her şey Sakaryalılar için diyorum ve yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu

Törende konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “5 yıllık hizmetleriniz dolayısıyla sizleri tebrik ediyor, her şey için teşekkür ediyorum. Malumunuz seçimler demokrasimizin vazgeçilmezidir. Her zaman olduğu gibi milletimizin tercihleri sandıkta tecelli etti. Bizler de bugüne kadar siyasi hayatımız boyunca Sakarya’da birçok görev de bulunduk. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduk. Akabinde 31 Mart’ta seçimlerini de milletimizin teveccühü ile galip tamamladık. Ben bu vesile ile tüm Sakaryalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.