Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.06.2024 22:00 Güncelleme: 12.06.2024 14:57

Akşener: Türkiye'nin herhangi bir yerinde, herhangi bir amaçla bir ofis açmadım

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin herhangi bir yerinde, herhangi bir amaçla ofis açmadığını ve şimdilik böyle bir planlama içerisinde olmadığını bildirdi.
Akşener: Türkiye'nin herhangi bir yerinde, herhangi bir amaçla bir ofis açmadım

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara yönelik yaptığı açıklamada 5 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında; doğru, tarafsız, şeffaf ve sorumlu davranma etiğinden uzak bir kısım gazeteci tarafından ortaya atılan iddiaları ve görüşme üzerinden medyaya yansıyan asılsız haberleri büyük bir şaşkınlık ve üzüntü ile takip ettiğini belirtti.

Bugüne kadar herhangi bir iş insanı veya başka bir kişi adına, yargıya intikal etmiş bir konuda hiç kimseden açık veya örtülü hiçbir talebinin olmadığını ve bugünden sonra da olmayacağını ifade eden Akşener, bir gazetecinin ileri sürdüğü iddianın sadece şahsını değil, aynı zamanda bağımsız Türk mahkemelerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da zan altında bıraktığını bildirdi.

Akşener, ofis iddialarına ilişkin “Türkiye'nin herhangi bir yerinde, herhangi bir amaçla bir ofis açmadım. Şimdilik böyle bir planlama içerisinde de değilim. İlerleyen aşamada eğer ki bu yönde bir kararım olursa bunun da kamuoyu ile paylaşılmasını bizzat kendim sağlarım. İfade ettiğim konular hakkında en kısa zamanda hukuki yollara başvuracağımın da bu vesileyle bilinmesini isterim.” dedi.