Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.05.2024 11:00 Güncelleme: 26.05.2024 11:48

Akın: Balıkesir'i Türkiye'nin parlayan yıldızı yapacağız

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi le Balıkesirliler Derneği iş birliğinde Birinci Dünya Savaşı'nda şehit olan 94 Balıkesir Liseli Keşşafın anılarının yaşatılacağı 'Balıkesir Liseli Keşşaflar Müzesi' müzesinin açılışı gerçekleştirildi.
Akın: Balıkesir'i Türkiye'nin parlayan yıldızı yapacağız

Birinci Dünya Savaşı’ndagösterdikleri üstün cesaret ve kahramanlıkla hem Balıkesir’in hem de Türk Milleti’nin gurur vesilesi olarak tarihte unutulmazlar arasında yerlerini alan Balıkesir Liseli Keşşafların onuruna ‘Balıkesir Liseli Keşşaflar Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak için seferberlik başlattık. Kuvayı Milliye’nin başşehri olan Balıkesir’i, Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız.” dedi.

İsmail Hakkı Özmumcu ve ailesinin, Balıkesir Liseliler Derneği’ne bağışladığı Anıtlar Kurulu tarafından tescillenen bina, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde restore edilerek müze haline getirildi. Şehrin en eski tarihi yapılarının bulunduğu Karaoğlan Mahallesi’nde yer alan ‘Balıkesir Liseli Keşşaflar Müzesi’ Birinci Dünya Savaşı’nda şehit olan 94 Balıkesir Liseli Keşşafın anılarını yaşatacak.

Çok özel ve önemli bir açılış vesilesiyle bir araya geldiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’imizin vatanın bütünlüğü konusunda tarihi rolü büyük. Uzun zamandır hak ettiği ‘İstiklal Madalyası’nı neden hak ettiğini, Türk Milleti’ne göstermek için her gün yeni adımlar atıyoruz. Bizler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber; tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak için bir seferberlik başlattık. Kuvayı Milliye’nin başşehri olan Balıkesir’i, tüm Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız. Bu şekilde Kuvayı Milliyeci büyüklerimize vefa borcumuzu hep birlikte ödeyeceğiz.” dedi.