Vakıf Katılım web
Spor Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.06.2024 12:02 Güncelleme: 26.06.2024 13:51

Air Power Athletics sporu, Beylikdüzü'nde yapıldı

Beylikdüzü Belediyesi, Air Power Athletics sporunun ilk uluslararası organizasyonuna kapılarını açtı.
Air Power Athletics sporu, Beylikdüzü'nde yapıldı

Kökenlerini aletli jimnastikten alan ve “sirk sporu” olarak da bilinen Air Power Athletics, ilk uluslararası turnuvasını Beylikdüzü’nde yaptı. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve İran’dan 61 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyon, Beylikdüzü Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Henüz kısa bir geçmişi olan ve kimi ülkelerde federasyonu bulunmayan sporun, olimpiyatlara dahil edilmesi için mücadele ediliyor.

Turnuvanın Air Power Athletics tarihinde bir milat olduğunu ve katkılarından dolayı Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkür eden organizatör Mehmet Üzel, “İlk kez bir belediye bu spora sahip çıkıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği tahminimizin çok üzerindeydi. Bize sağlanan bu profesyonel ortam ve imkanlar için başta Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Böyle bir spor salonunda, böyle uluslararası bir etkinlik, bu sporun tarihi açısından bir ilktir” ifadelerini kullandı.

Turnuvanın ardından dereceye giren sporculara madalyalarını Beylikdüzü Belediyesi Meclis 2. Başkan Vekili Seyhan Topaloğlu, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Turan ve ilçe protokolü takdim etti. Seyhan Topaloğlu kapanışta yaptığı konuşmasında; Türkiye’de ilk kez gerçekleşen turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.