Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.03.2024 00:00 Güncelleme: 28.03.2024 11:25

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ATSO'da kadın girişimcilerle bir araya geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda kadın girişimcilerle bir araya geldi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ATSO'da kadın girişimcilerle bir araya geldi

Toplantının açış konuşmasını TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Funda Güleç Yaman gerçekleştirdi. Yaman, “Kurulumuz 19 Kasım 2023'te göreve başlayan 106 kişilik bir ekip ile Afyonkarahisar ve çevre ilçelerinin oda ve borsa üyelerinden oluşmaktadır. Hedeflerimiz doğrultusunda birlikte çalışmaya hazırız. Vizyonumuz kendini geliştirmeye açık ve girişimci olmak isteyen tüm kadınların teknolojinin desteği ile hayallerindeki girişimciliklerini gerçekleştirmelerine aracılık ederek, kadın girişimcilerin sayısını artırmaktır. Misyonumuz ise; Afyonkarahisar ilinde kadın girişimcilik potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi, donanımlı hale getirilmesi amacıyla politikalar belirlemek ve girişimcilik kültürünü kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmektir” dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de “İş dünyası olarak kadınların ekonomide ve hayatın her alanında önemli roller üstlenmesini benimsiyor; çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’in bünyesinde 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulu kuruldu. Odamız’ın eşgüdümünde Afyonkarahisar’da da Kadın Girişimciler Kurulumuz faaliyetlerini sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise “Buradaki hanımlarımızın ve gençlerimizin pek çoğu yaptığımız çalışmaları yakinen biliyor. Hepsiyle yakın bir temas ve iletişim içindeyiz. Hüsnü Başkanımız’ın ifade ettiği gibi Kadınalar şehrinin ilk kadın Valisi olarak elimizden geldiğince kadınlara her zaman için yol gösteren, öncü olan, kıymetli çalışmalara imza atmaya gayret ettik. Hüsnü Başkanımız’ın ifade ettiği gibi Kadın Kültür Evlerimiz ve Kooperatiflerimiz’in daha aktif olması, onların eksikliklerinin giderilmesi, kadınlarımızın ev eksenli çalışmalarında satışlarında yaşanan sorunların çözülmesi konusunda çalışmalar yaptık. Örneğin turizm merkezimiz olan Frig Vadisi’nde, Frigya Kadın Ürünleri Pazarı’nı, Sayın Bakanımız’ın teşrifleriyle açtık. İnşallah yazın, turizm zamanında çok güzel kazanç sağlanacağını düşünüyoruz. Ramazan ayı boyunca, kadınlarımızın satış yapabilmesi için Zafer Meydanı’nda Kadın Kültür Evleri ve Kooperatiflerimiz’in, Halk Eğitim Müdürlüğümüz’ün kursiyerlerinin emeklerinden oluşan satış yerleri açtık. İftar sonrası etkinlikler başlıyor ve kadınlarımız üretimlerini ekonomiye kazandırmak için canla başla mücadele ediyorlar” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “2009 yılında Brüksel’de Milletvekili seçilmemin ardından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız’a gelmiştim. Bu vesile ile sizlerle tekrar bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında kadın girişimciliğin önemine dikkat çekti. Bakan Göktaş, “Kadın girişimcilerimizle, Kadın Kooperatiflerimiz’le bir araya gelmek, bizler için oldukça kıymetli. TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ilk buluşmamızda da her gittiğim ilde kadın girişimcilerimizin yanında olmaya, onların dertlerini dinlemeye, onların sıkıntılarını dinlemeye, onlara yoldaş olmaya, onlara yeni yollar açmaya söz verdim. Her gittiğim ilde kadın girişimcilerimizle bir araya geliyorum. Sizlerin başarma arzusu, üretme azmine destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.