Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.04.2024 00:00 Güncelleme: 13.04.2024 00:30

AFAD: Antalya'daki teleferik kazasında toplam 18 vatandaşımız tahliye edildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya'da meydana gelen teleferik kazası sonucunda kurtarma çalışmalarında toplam 18 vatandaşın tahliye edildiği ve çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
AFAD: Antalya'daki teleferik kazasında toplam 18 vatandaşımız tahliye edildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 17.28 sıralarında Antalya ilinin Tünektepe mevkiinde bulunan teleferik vagonunun havada asılı kaldığı bilgisinin alındığını bildirdi.

AFAD, olayda bir vatandaşın hayatını kaybettiği, 7 vatandaşın ise yaralı olduğu bilgisini aktararak şu ifadelere yer verdi:

''Yaralılara ilk müdahale sağlık ekiplerince gerçekleştirilmiş ve helikopterle hastaneye sevkleri gerçekleştirilmiştir. Çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanımız Vali Okay Memiş ile iki Daire Başkanımız olay yerine intikal etmiştir.

Kurtarma çalışmaları AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve STK ekiplerimizden; 150 personel, 2 Sahil Güvenlik helikopteri ile aralıksız devam etmektedir. Çalışmalara destek vermek üzere Ankara, Erzurum, Bursa ve Afyon illerimizden toplam 80 profesyonel dağcı ekibi, 4 helikopter ve 1 Askeri Kargo Uçağı bölgeye görevlendirilmiştir.

Toplam 18 vatandaşımız tahliye edilmiş olup kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı; yaralılara acil şifalar dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz.''