Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.04.2024 10:00 Güncelleme: 21.04.2024 11:21

ABD Temsilciler Meclisi'nde Ukrayna bayraklarının dalgalanması öfkeye yol açtı

ABD'nin yardım paketine evet demesinin ardından Ukrayna bayraklarının dalgalanması öfkeye yol açtı.
ABD Temsilciler Meclisi'nde Ukrayna bayraklarının dalgalanması öfkeye yol açtı

Altı ay süren büyük anlaşmazlıkların ardından ABD Temsilciler Meclisi Cumartesi günü Ukrayna'nın talep ettiği yardım paketini oyladı.

Ukrayna'nın uzun süredir talep ettiği büyük yardım paketine çoğunluğun evet oyu verdiği açıklandığında ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin birçoğu salonda tezahürat yaptı ve Ukrayna bayrakları salladı.

Bu kararla birlikte Amerikalılar, çeşitli nedenlerle yardıma ihtiyaç duyan ülkelere 61 milyar dolar para tahsis etmiş oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy'ye göre bu miktarın büyük bir bölümü doğrudan, daha fazla silah, daha fazla hava savunması ve genel olarak askeri yardım gibi pek çok şeye ihtiyacı olan Ukrayna'ya verilecek.

Zelenskiy paketi Amerikalı politikacıların aldığı "hayat kurtaran bir karar" olarak nitelendirdi.

Temsiciler Meclisi çoğunluk lideri Mike Johnson mecliste Ukrayna bayrağı sallandırılmasına tepki göstererek '' Mecliste sadece bir bayrak dalgalandırmalıyız ve sanırım hepimiz bunun hangi bayrak olduğunu biliyoruz.'' dedi.

Utah senatörü Cumhuriyetçi Mike Lee de, sosyal medya platformu X'teki paylaşımında ''Çok fazla Ukrayna. Çok az ABD'' diye yazdı.

Cumhuriyetçi Eric Burlison da ''Buna bir son verilmeli. Önce Amerikalılara öncelik vermeliyiz'' diye tepkisini gösterdi.

Temsilciler Meclisi üyesi Georgia'lı Taylor Greene de bu yönde görüş bildirerek ''Biz Amerikan sınırını güvence altına almak için hiçbir şey yapmazken bazı Kongre üyeleri Ukrayna bayrağı salladı (...) Buna ülkedeki her Amerikalı öfke duymalı'' dedi.