Kültür Sanat Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.01.2024 11:34 Güncelleme: 15.01.2024 11:25

'39 Basamak' oyununun prömiyeri yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, '39 Basamak' adlı yeni oyununun prömiyerinde, tiyatro severler ve tiyatro eleştirmenlerinden tam not oldu.
'39 Basamak' oyununun prömiyeri yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yoğun bir prova döneminin ardından ’39 Basamak’ adlı yeni oyununun prömiyerini Tayyare Kültür Merkezi’nde yaptı. Bursalı sanatseverlerin ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin de ilgiyle izlediği oyun, izleyicilere keyifli bir akşam yaşattı. John Bucan ve Patrick Barlow’ın yazdığı, çevirisini Mehmet Ergen’in yaptığı oyunu, Mehmet Ali Açıl yönetti. Yönetmen Yardımcılığını Tuba Bayram’ın yaptığı oyunda rol alan Aykan Yılmaz, Yüksel Hakverdi, Serdar Soyer ve Faruk Oğur, sahne performanslarıyla izleyiciyi büyüledi.

39 Basamak

1935 Ağustos’u, Richard Hannay, can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla tanışır ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik, heyecanlı, hareketli, çılgın bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar eşlik eder.