Magazin 25.10.2016 17:24

300 estetik ameliyatından sonra hayatını kaybetti

Son zamanlarda yaptırdığı estetik ameliyatlarla gündeme gelen ve bu ameliyatlara bağlı sağlık sorunları yaşayan 1980'lerin ünlü müzisyeni Pete Burns hayatını kaybetti
300 estetik ameliyatından sonra hayatını kaybetti

YENİBİRLİK - Hayatı boyunca 300’den fazla estetik operasyon geçiren 1980’li yılların ünlü müzisyenlerinden Pete Burns, yeni albümünün çıkmasına beş gün kala hayatını kaybetti. Dead or Alive adlı grubuyla birlikte fırtınalar estiren 57 yaşındaki Burns’ün ani kalp durması sebebiyle öldüğü açıklandı. Sanatçının menajeri tarafından yapılan açıklamada, Burns'ün ailesinin ve arkadaşlarının bu ani kayıp nedeniyle büyük üzüntü duyduğu da belirtildi. Yaptırdığı 300’den fazla estetik ameliyata bağlı sağlık sorunları yaşadığı bilinen Burns, kendisini üne kavuşturan Dead or Alive grubuyla birlikte 1980'lerin kültür ikonları arasında sayılıyordu. Grup, 1985 tarihli 'You Spin Me Round' adlı şarkıyla dönemin müzik listelerinde ilk sıralara yerleşti. Bu şarkı kısa bir süre önce yapılan anketlerde 1980'li yılların en iyi şarkısı seçilmişti.

Fiziğini değiştirdi

Grubun eski popülerliğini yitirmesinden sonra Pete Burns fiziksel görüntüsüyle konuşulmaya başlandı. Burns, bir süre önce Chanel 5'te bir programa katılan Burns, "Bugüne kadar yüzümden estetik operasyon geçirdim. Umarım 80 yaşına gelip cennete gittiğimde Tanrı beni tanımaz" açıklamasını yaptı. 20 yıldan fazla bir zaman önce dış görünüşüyle ilgili takıntılı hale geldiğini anlatan Burns, ‘You Spin Me Round’ adlı albümüyle listeleri kasıp kavurduğu dönemde estetik bağımlılığının başladığını belirtti. Burns, "Daha güzel görünmem gerektiğini düşünüyordum" diye konuştu.

"Burnum kırıldı"

O dönemde burnunu kırıldığını anlatan Burns "Bu yüzden burnum bir yana doğru eğrilmişti" dedi. 20'li yaşlarındayken kendine güveninin tam olmadığını anlatan Burns sürekli kamera karşısında olmanın da psikolojik bir baskı unsuru yarattığını söyledi. Burns, "Fotoğrafçılar burnumun eğriliği görülmesin diye başımı diğer yana çevirmemi istiyorlardı. Ben de o sıralarda 'bu durum için bir şeyler yapacağım' diye düşündüm" şeklinde konuştu. Burns’ün ölümü, müzik grubunun yeni tamamladığı ‘Sophisticated Boom Box MMXVI’ albümünü 28 Ekim’de çıkaracağını duyurmasından hemen önce gerçekleşti.