Vakıf Katılım web
Kültür Sanat Kaynak: Bahar YILDIRIM 21.06.2024 14:45 Güncelleme: 17.06.2024 17:26

11.000 öğrenci Türkiye çapında bir çevre hareketi başlattı

Türkiye'nin 10 ilinden 14 Final Okulu öğrencileri, kurdukları İyilik Meclisleri ile plastiğe karşı mücadele başlattı. Öğrenciler, aileleri, yakın çevreleri ve bulundukları kentteki çevreye duyarlı kesimler ve yerel yönetimleri harekete geçirerek 1 yılda 2.500 ton plastik atık toplamak hedefiyle yola çıktı.
11.000 öğrenci Türkiye çapında bir çevre hareketi başlattı

Antalya, Ankara, Bursa, Batman, Diyarbakır, Elâzığ, İstanbul,Muğla, Ordu ve Samsun’dan 11.000 öğrenci kurdukları İyilik Meclisleri ile Türkiye çapında bir çevre hareketi başlattı.

 

Online olarak bir araya gelen öğrenciler önce kendi okullarında yaptıkları oylamanın ardından tüm okulların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdikleri fikir alışverişi sonunda da “Ülke çapında plastiğe karşı mücadele etmeye” karar verdiler.

 

Final İyilik Meclisi “Final Plastiğe Karşı” projesiyle kendi illerinde çalışmalara başlayan öğrenciler, plastik atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekerek, bu zararı önlemeye yönelik çalışmaları hayata geçiriyor. Öğrenciler başta yerel yönetimler ve illerindeki çevre dernekleri olmak üzere çeşitli kurumlarla da iş birliği yapıyor ve tek kullanımlık plastik kullanımını en aza indirmek için çevrelerindeki işletmeler, bireyler, okullar ve kafelerle de birlikte çalışıyorlar.