Eğitim

Yetiştiğimiz topraklara faydalı olacağız

Biruni Üniversitesi mezunu iki genç hekim, 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda üstün başarı göstererek ilk 100'e girdi.

Abone Ol

TUS Türkiye 19'uncusu Dr. Lokman Tunca ile 71'incisi Dr. Furkan Öz, yetiştikleri topraklara faydalı olmak için çalışacaklarını ifade ettiler. Biruni Üniversitesi '2024-2025 Akademik Yılı Açılış gerçekleştirdi. (TUS) Türkiye 19'uncusu Dr. Lokman Tunca ile 71'incisi Dr. Furkan Öz, Türkiye'nin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

İSMİMİN ANILDIĞI ÇALIŞMALAR BIRAKMAK İSTİYORUM

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Göz bölümünde asistan doktor olarak çalıştığını dile getiren Lokman Tunca, "Mühendisliğe yatkın olduğum ve o alanda ilerlemek istediğim için göz bölümünü tercih ettim. Amaçlarım arasında yeni tedavi yöntemleri, yeni cihazlar geliştirebilmek var. Öldükten sonra ismimizin anıldığı çalışmalar bırakmak isterim. Gelişmiş ülkelere gidip orada eğitim alıp kendimi daha da geliştirip ardından tekrar kendi ülkeme dönüp hizmet vermek isterim. Hem kendi insanıma hem de yetiştiğim topraklara faydalı olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMDE KALACAĞIM"

Tıp fakültesinden bu yıl birincilikle mezun olan Furkan Öz ise "Dermatoloji ya da göz alanını seçmeyi düşünüyorum. Cumhuriyet, biz genç nesillere bırakıldı. Bu Cumhuriyeti bizim yükselteceğimize olan inancımla Türkiye'de kalıp eksiklikleri bizim tamamlamamız gerektiğini düşünüyorum. O yüzden de ana hedefim; ülkemde kalarak hem bilgi birikimim hem de eğitimimle gelecekte bulunduğum yerde bu eksiklikleri gidermeye çalışmaktır" dedi.

LİSANS EĞİTİMİ İÇİN YURT DIŞINA GİRMEYE GEREK YOK

Açılış töreninin ardından konuşan Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, "Kuruluşumuzdan beri hep ilk 100'den öğrenci mezun ediyoruz. Bu sene de ilk 100'e giren 2 öğrencimiz var. Onlar geleceğin Birunileri olacak. Lisans eğitimi için gençlerimizin kesinlikle yurt dışına gitmesine gerek yok" ifadelerini kullandı.