Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Çatalca Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıda ilçeyle ilgili yeni projeleri anlatan Kara görüş alışverişinde bulundu.
“Toplantımızın ana teması Sağlık Müdürlüğümüzün ürettiği yeni projeler. Bir şeyleri yapabilmek, gerçekleştirmek için güç birliğine, dayanışmaya, akla, fikre, bilgi paylaşımına ihtiyaç vardır” diyen Kara, “İlçemizde tarım ve hayvancılığı çok önemsiyoruz. Tarımın ve hayvancılığın gelişmesini, yaşatılmasını arzu ediyoruz. Üretmeden yaşamanın mümkün olmadığını gayet iyi biliyoruz. Bölgemizi korumak, kollamak istiyoruz, üretmek istiyoruz. Yanı başımızdaki mega kente pek çok şey sunabiliriz. Bunlarla ilgilide fikir alışverişine ihtiyaç var” açıklaması yaptı.
Gençler tarımla ilgilenmiyor
Hızlı kentleşmenin olası tehlikelerine dikkat çeken Kara, “Ben 9 yıldır belediye başkanlığı görevini yürütüyorum, bu süre içerisinde hep tarım topraklarının, su havzalarının, orman alanlarının korunması gerektiğini söylüyorum. Bunda da ısrar ediyorum ama hızlı kentleşme, sanayileşme, kent rantı üzerimize üzerimize geliyor. Sizlerin çocukları ve torunları, genç nesiller tarımla, toprakla, hayvancılıkla, üretimle hiç ilgilenmiyor. Bizler ömrümüzü tamamladığımızda geride bu topraklara, tarıma ve hayvancılığa sahip çıkabilecek yeni nesiller göremiyorum. Gençlerin derdi bir an önce satalım şehirden ev alalım, araba alalım. Bu nedenle bizlerin işi yaşadığımız yerde topraklarımızı korumak, üretim yapmak tarıma ve hayvancılığa dayalı bir ekonomi oluşturmak açısından zor. Ama bu zor olanı başarabilirsek, İstanbul adına, Türkiye adına çok önemli işler yapmış oluruz” sözlerine yer verdi.
Tohum takası yapılacak
Toplantıda daha sonra Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Fehmi Akyüz ve Sağlık İşleri Müdürü Naci Coşkun, hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında detaylı bilgi verdi. 8 Nisan'da gerçekleştirilecek 1. Yerel Tohum Takas Şenliği hakkında açıklama yapıldı. “Geleceğimiz için milli düşünmeliyiz” diyen belediye yetkilileri, “Milli olacaksak, bu tohumlar halkın, çiftçinin olmalı, şirketlerin değil. Bu tohumların kaynağı çiftçidir, yüzlerce yıldır çiftçiler bu tohumları ekip geliştirmişlerdir, bu yüzden hak sahibi de çiftçidir. Geleceğimizi teminat altına alabilmemiz için yerel tohumlara önem vermek, yaygınlaştırılması için çalışmalar yapmak, çiftçilerimizi desteklemek ve geleneksel tarımdan vazgeçmemek için bu projeyi yapıyoruz” dedi.
Getir yumurtanı götür civcivini
Uygulamaya başlanacak bir diğer projenin ise 'Getir Yumurtanı Götür Civcivini' olduğu belirtildi. Çatalca Belediyesi 2017 yılında başlattığı 'Gezen Tavuk Projesi' kapsamında, bölgedeki organik yumurta üretimini desteklemek amacıyla ilçeye 10 bin adet civciv kazandıracak. Proje ile İstanbul'un organik şehri olan Çatalca’da bölgeye has köy tavuğu diye adlandırılan tavukların çoğalmasını sağlamak amacıyla Çatalca merkez ve mahallelerinde tavuk besleyen vatandaşlardan belirli sayıda döllü yumurta alınarak, 22 gün sonra yumurtaları kendisine civciv olarak verilecek.
Genç girişimciye destek
Çatalca Belediyesi’nin bir diğer projesi genç girişimcileri sevindirecek nitelik taşıyor. Toplantıda ayrıntıları verilen projeye göre 'Gezen Tavuk Projesi' kapsamında bölgede hayvancılığı desteklemek amacıyla İlçede şartlara uygun 5 girişimci bayana destek olunacak. Proje ile uygun şartları taşıyan vatandaşlara tavuk besleme hakkında eğitim verilerek, 250 tavuk kapasiteli çadır kümes kurulacak ve 3 aylık yem ihtiyacı karşılanarak girişimcilere teslim edilecek.
Okunma Süresi: 3 dk
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *