Gösteri ve müzik gruplarının yer aldığı korteje vatandaşlar da eşlik etti. Kortejin en ön sıralarında Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil yer aldı. Korteje katılan klasik otomobiller de renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı'nda toplanan kalabalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ellerinde taşıdıkları balonları İzmir Marşı eşliğinde gökyüzüne bıraktı. Açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Işıklar, festivale katılan yaklaşık 15 bin kişiye teşekkür etti. Festival kapsamında düzenlenen yoğurt yeme yarışması da kıyasıya mücadeleye sahne oldu.
Yoğurt medeniyetin parçasıdır
Yoğurdun Silivri için önemine dikkat çeken Başkan Özcan Işıklar, "Yoğurt, yıllardır demlenen koskoca bir medeniyetin sadece bir parçası. Yoğurdu hatırlamak demek geçmişten bugüne biriktirdiğimiz kültürü hatırlamamız demek. Yoğurt bizi burada yaşatan, zenginleştiren, ekonomi için oluşturulan değerlerden yalnızca biri" diye konuştu.
Bölgede 12 bin manda var
Silivri'nin manda yetiştiriciliği konusunda geldiği konuma değinen Başkan Işıklar, bölgede 12 bin manda olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılığının önemini vurgulayan Işıklar, "Silivri'nin iki ucu toplam 55 kilometre, 900 kilometrelik alanın 500 metrekaresi tarım ve hayvancılığa en elverişli bölgelerden bir tanesi. Tarım ile hayvancılık bunlardan en önemli zenginlik aracı. Bu aracın kaynakları, yoğurt, kaymak, süt, peynir. Hollanda'ya gidiyorsunuz size 100 gramlık peyniri 20 euroya satabiliyor. Bu kaynaklarınıza inovasyonu, teknolojiyi, bilgi ve birikimi katarsanız buradan bir endüstri doğuyor. Bölgemizde bir tane manda kalmamıştı. Ama şimdi Türkiye'nin manda popülasyonu en yüksek illerden biri İstanbul" ifadelerini kullandı. FATMA S. YILDIRIM
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *