İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Silivri alelade bir yer değil

Silivri alelade bir yer değil

Silivri Belediyesi, 60 yıldır üretilen Kadıköy Karpuzu için festival düzenledi. Festivalde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Silivri’de yapılan tüm festivallerin teması tarımsal üretimi desteklemek, çiftçiyi desteklemek. Bugün de burada Türkiye’nin en lezzetli karpuzunun yetiştiği Kadıköy’de, ‘Karpuz Festival’ diyoruz. Biz marka kent derken altı boş değildi. Silivri alelade bir coğrafya değil" dedi

Okunma Süresi: 3 dk

Silivri Belediyesi’nin ilçede üretilen organik tarım ürünlerini duyurmak amacı ile düzenlediği festivallerin sonuncusu Kadıköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Sulama yapılmadan üretilen organik Kadıköy Karpuzu’nun tanıtımı için düzenlenen 8’inci Kadıköy Karpuz Festivali dolu dolu geçti. Festival kapsamında yapılan Karpuz Yeme Yarışması, En İyi Karpuz Yarışması ve sahne programları görülmeye değerdi. Festivale Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, belediye meclis üyeleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Kadıköy Mahalle Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik, Silivri Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.


Türkiye'nin en lezzetli karpuzu

Festivalin açılış konuşmasına şehitleri anarak başlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şunları söyledi: Marka Kent Silivri’nin marka festivalleri dedik. Bu yıl ki festivallerimizin sonuncusu Kadıköy’de. Silivri’de yapılan tüm festivallerin teması tarımsal üretimi desteklemek, çiftçiyi desteklemek. Bugün de burada Türkiye’nin en lezzetli karpuzunun yetiştiği Kadıköy’de, ‘Karpuz Festival’ diyoruz. Biz marka kent derken altı boş değildi. Silivri alelade bir coğrafya değil. İstanbul’un en güzel coğrafyasında marka kent yaratabilecek bütün potansiyeller mevcut. Ama bu potansiyelin farkına varacak yöneticiler ve o yöneticiler ile el ele tutuşmuş inanmış insanlara ihtiyacımız var. 42 km sahilimiz, 863 km2 kara toprağımız var. 500 km2 ekilebilir dikilebilir arazi. Tarihi dokumuz, inci gibi sahiller… Silivri 7 bin yıllık bir tarihi mirasın üzerinde oturan bir şehir. Biz bunun farkında olmaya, üretim ve tarım demeye, hayvancılık demeye, organik tarım demeye devam edeceğiz.


Üreticiyle tüketici buluşacak

İstanbul’un yanı başında, bütün İstanbul’u besleyecek gıda ve hayvancılık yapılabilecek toprakların üzerindeyiz. El ele omuz omuza verip, teknoloji ve bilimle buluşup aynı zamanda kolektif bir üretim anlayışıyla üretecinin tüketici ile buluşacağı köy pazarlarını hayata geçireceğiz. Karpuzumuz hiç sulama yapılmadan üretilen, Türkiye’nin en lezzetli karpuzu. İşte bu nimeti Türkiye’ye tanıtmalı, hatta ihracatını yapmalıyız. Hayallerimizi ortaya koyarsak, ufuk çizgimizi ileri taşırsak ve inanırsak yapamayacağımız şey yok. Bu kardeşiniz, abiniz, 5 yıl boyunca sizinle koşmak için, sizinle beraber bu marka kenti yaratmak için var.  Hiç yorulmadan Silivri’nin tüm değerlerinin tanıtımını ve pazarlamasını hep beraber yapacağız. Tarladan alınan karpuzun fiyatını duyduğumda bir belediye başkanı olarak bundan hicap duydum. Aracıları aradan çıkarmalıyız. Eğer üretici ile tüketiciyi direkt buluşturacak satış kanallarını oluşturamazsak söylediklerim havada kalır. Çiftçi ürettiği ürünün karşılığını alamazsa, tüm bunların altı temelsiz kalır. Bunun için önümüzdeki günlerde tarımsal kalkınma, kırsal kalkınma, bu konulardaki destekler ile ilgili çok ciddi çalışmaları sizlerle yapacağız.


İstanbul'u besleyecek potansiyeli var

Türkiye’nin gelir düzeyi en yüksek şehri olan yaklaşık 20 milyon nüfuslu bir şehrin yanı başında karpuzunu, domatesini, salçasını, tarhanasını satamayan bir üretici olabilir mi? Silivri 5 sene sonra insanların iki gün kaçamak yapacağı, şehrin gürültüsünü setresini atıp dinleneceği, eve dönüşünde yöresel domatesini, karpuzunu, turşusunu, tarhanasını alıp gideceği bir ilçe olacak. İnsanlar Beşiktaş’tan Silivri’ye köy tavuğu almaya, Değirmenköy domatesi almaya, Kadıköy karpuzu almaya gelecek.”

BARIŞ KIŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *