Çatalca Belediyesi ocak ayı meclisi birinci oturumunda arazi kavgası çıktı. 10. madde olarak gündeme gelen, “Mülkiyeti belediyemize ait İzzettin Mahallesi'nde bulunan 192 ada 54 parsel (87.745,64 metrekare yüzölçümlü) taşınmazın satışı ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklfi” iktidar ve muhalefet kanadını karşı karşıya getirdi. İlgili madde üzerine konuşan CHP Grup Sözcüsü Ayhan Tutun, “Burası Milli Eğitim Müdürlüğüne Biyomedikal Lise yapılmak üzere verilmiş. Fakat, yapılacak kurumun idari şartları yüzünden yapılamayan bir yer. Şimdi bundan yaklaşık bir buçuk iki sene önce, mevcut belediye başkanı burda 2B'den çıkmış yerleri, belediye adına değerlendirmek üzere aldığı ve satılacağı üzere karar çıktığında, şu anda belediye başkanlığında oturduğunuz yerdeyken o zaman meclis üyesiydiniz. Ve ilk önce idari mahkemeye siz başvurdunuz sayın başkan. Bu satışları durdurmak üzere idari mahkemeden karar aldırdınız. O da yetmedi, İçişleri Bakanlığından müffettiş gönderip, bizleri buraya sorguya çektirdiniz” diye konuştu.
Nerdeyse yargılanıyorduk
Kendisinin de bu konu nedeniyle iki kez ifade vermek zorunda kaldığını dile getiren Tutun, “Nerdeyse yargılanıyorduk. O da yetmedi, bir sürü yurttadışımızı toplayarak davul zurna eşliğinde Çatalca Belediyesine yer sattırmayız diye, Çatalca Belediyesi önünde eylem yaptınız. Şimdi ne değişti acaba da 87 dönüm, üstelik üzerinde inşaatı bulunan bir yeri satış gereği duydunuz. Bunu Çatalca halkına açıklama gereği duyarsanız seviniriz, biz buna tamamıyla karşıyız. Karşı olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Tutun'dan sonra söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Recep Yılmaz ise “Yer satışını tabiki kimse istemez. Fakat belediyeler bu tarz satma yetkilerini kullanma hakkına sahip. Mal alabilir, mal satabilir, bunda bir sıkıntı yok. Sadece bizim parti olarak endişelendiğimiz şey, böyle bir yer yerine daha önce belediyenin almış olduğu 2B'lerden tasarrufa gidilse dah mantıklı olur gibi geliyor bize” dedi.
Emanetten borç çıkıyor!
Tutun'na ve Yılmaz'a ilk cevabı Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner verdi. “Çok polemiğe girmeden açıklama yapıp geçeceğim. İzzettin'de bahsettiğimiz yer, şu anda atıl durumda olan bir yer” diyen Üner, “Her gün dışarıdan gelen birileri tarafından soyulma noktasına gelmiş. Dış cephe inanılmaz derecede bitmiş durumda. Oraya yapılan yatırımın yarısı dışarıdan gelen şahıslar tarafından çalınmış. Şu an çok kötü bir durumda. Orasının mutlaka atıl durumdan çıkması gerekiyor. Biliyorsunuz ki biz bu yeri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geri aldık. Burası bir firmaya tahsis edilmişti. Hem de bila bedel olarak. Keşke o zaman daha iyi bir sözleşme şartları olsaydı. Çatalca Belediyemiz bir şeyler kazansaydı. 2019 seçimlerinde halkın karşısına çıktığımızda Çatalca Belediyesinin borcunun çok olduğunu söylüyorduk. 80 milyon borç var diyorduk. Bazı yerlerden bize “Sana ne” diye cevaplar geliyordu. Ama bugün bu koltukta biz oturuyoruz. Bu küfe bizim sırtımızda şu anda. Biz bu küfeyi taşırken, yumurtaları kırmadan Çatalca halkına nasıl hizmet yaparız diye uğraşıyoruz. Bir geldik borç 125 milyona çıktı. Daha da çıkıyor. Enterasan konular var içeride. İhaleler yapılmış, ihalelere emanetler bırakılıyor. Emanetler yenmiş. Adam işini bitirmiş. Borcu bitiyor. Bir bakıyoruz, emanetten borç çıkıyor. Yani biraz da “Edep Yahu” der insan” açıklamasını yaptı.
14 trilyon borç ödedik
2017, 2018, 2019 yıllarında belediyede çalışan hiç kimsenin doğru düzgün ikramiyelerinin verilmediğini sözlerine ekleyen Üner, “Geldiğimiz günden beri bu insanları nasıl rahat ettirebiliriz, burdan aldıklaır 2 bin lira ile, üç bin lira ile ev geçindiriyorlar, onu da tökezletmemek için mücadele ediyoruz. 14 trilyona yakın borç ödedik bugüne kadar. Hiç kimse bu borç benim, biz ödeyelim demedi. Hiç görmedik. Ayhan bey diyor ki “Mahkemeye gittiniz” doğru gittik. Ama hiçbir açıklama yapılmıyor. Her gün bir yer satılıyor. 34 tane yer satıldı. 2012 ile 2019 arasında. Kaç para biliyor musunuz değeri? 18 milyon dolar. Bugünkü değeri, 108, 110 trilyonluk satış yapılmış Çatalca Belediyesinde. Hepimiz bu Çatalca'yı evladı gibi, annesi gibi, babası gibi görmek zorundayız. Biz çocuklarımız ile burada yaşıyoruz. Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Bu Çatalca Belediyesinin batması, hangimizin hoşuna gider. Bütün belediyeler inanın kan ağlıyor. Ben bu konuda fazla polemik olmaması için konuşmayacağım. Daha fazla kimsenin rencide olmaması için” ifadelerini kullandı.
2019'DA YILINDA GELEN HACİZLER DÜZMECEYDİ
Başkan Üner'in konuşmasının ardından CHP Grup Sözcüsü Ayhan Tutun “Biz son iki maddeyi komisyonlara havale etmek istiyoruz. Sırtımıza küfeyi geçirdik diyorsunuz. Son 10 senedir biz o küfeyi sırtımıza geçirdik sayın başkan. Geldiğimizde de 2009'da makam arabalarına kadar haciz geldi. Bunları da konuşmak lazım. Çalışanların hepsi maaşlarını sayın Cem Kara zamanında gününde almışlardır. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim” cevabını verdi. Tutun'un ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Süheyla Topçu ise 2009 yılında gelen hacizlerin düzmece olduğunu savunarak, “O tarihte ben burada mali işler müdürüydüm. 2009 yılı tüm devrileri ve muhasebe kayıtları belediyede mevcuttur. Malesef 2009'dan sonra hiçbir küfe taşınmadı. 6 milyon 900 bin, benim el yazımla 6 milyon 900 bin borç, 6 milyon 600 bin Çatalca Belediyesinin alacağı ile bir devir protokolü imzaladık. Kapanan 3 tane mahalleden gelen borçlarla 11 milyon 500 bin lira bir borç vardı. İcralar ve diğerleri hepsi bir düzmeceydi. Ben işin içerisindeydim. Çok daha derinlere ve kayıtlara inebiliriz” açıklamasında bulundu.
Okunma Süresi: 5 dk
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *