İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Okumuşu da evde okumamışı da

Okumuşu da evde okumamışı da

Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin kadın istihdamı olduğunu söyleyen Akgün, “Türkiye'de çalışma çağındaki her dört kadından sadece biri çalışabilmekte. Okumuş, üniversite bitirmiş kızlarımızın durumu da aynıdır. Bu değişmezse gelecek karanlık” dedi

Okunma Süresi: 2 dk

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir kadın işletmecinin açtığı restoranının açılışını yaptı. Sonay Terzi'nin işlettiği Mavi'nin Yeri adlı ev yemekleri restoranının açılış kurdelasını kesen Akgün, “Kadınlar gününde sahibi kadın olan bir işyeri açmanın çok büyük sembolik önemi vardır” dedi. Akgün, “Bugün burada kendi işyerini açan bir kadın kardeşimiz, bir ablamız, bir kardeşimiz bizi çok mutlu etti. Bu açılışı büyük bir sevinç ve mutlulukla yapıyorum. İşgücüne katılmayan kadınlar ekonomi için, sosyal hayat için, aile için, ülke için çok büyük bir kayıptır” diye konuştu.

4 kadından 1'i çalışıyor
“Türkiye'de çalışma çağındaki her dört kadından sadece biri çalışabilmekte. Dört kadından üçü hiçbir şey üretmeden evde oturmak zorunda kalıyor” diyen Akgün, “Okumuş, üniversite bitirmiş kızlarımızın durumu da aynıdır. Bu korkunç rakam istihdamla ilgili tüm kurumların açıklamalarında yer alıyor. Kadın işsizliği ve kadınların istihdama dahil edilmemesi ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelmektedir. Avrupa ülkeleriyle kıyasladığımızda Türkiye’de kadın istihdamı son derecede düşük düzeydedir ve kadınların çalıştırılmaması ülke olarak en büyük sorunlarımızdan biridir” ifadesini kullandı.

Büyükçekmece Belediyesi faaliyetlerinde ve istihdamda kadınlara öncelik tanındığını anlatan Akgün “Ben tüm çalışmalarımda ve belediye hizmetlerinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyorum. Bunu herkese de tavsiye ediyorum. Önceliğimiz ailenin direği olan kadının başının dik olmasıdır. Bu da yeterli gelir elde etmesiyle başlar” dedi.

Gelecek karanlık
Akgün sözlerini şöyle bitirdi, “Kadınların iş sahibi olması, bir işyerinde çalışması ve ekonomik özgürlüğünü kazanması kadınların sosyal hayattaki ikinci plana atılmasını önler, aileyi güçlendirir ve siyasette de aktif hale getirir. Yasalar da bu yönde iyileştirilmeli. Yani kadınları erkekler ile işe başvuruda, işe alınmada, sigortalandırmada, ücretlendirmede eşit tutan; doğum iznini, doğumdan sonra ise dönebilme garantisini içeren yasalar daha da iyileştirilmeli. Kadınların istihdamının arttırılması yalnızca bireysel olarak bu kadınları değiştirmeyecek, tüm ülke, geleceğimiz değişecektir. Kadınları çalışma hayatına katamazsak geleceğimiz karanlık olacaktır. Nüfusun yarısını çalıştırmayan ülkenin geleceği olamaz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *