İYİ Parti Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Enver Demir 2011 yılında, Yeşilköy 2001 Eğitim- Sağlık Kültür Vakfı’na üniversite kurulmak üzere 25 yıl süreyle tahsis edilen, 25 dönüm arazi hakkında açıklamalarda bulundu. İlgili arazinin bugün itibariyle değerinin 100 milyon lira olduğunu belirten Demir, "Arazinin, belediyeden tahsis edildiği 2011 yılında, tahsisin yapıldığı vakfın o dönemdeki kurucuları, eğitim alanında yaptıkları bağışlarla tanınan Nakipoğlu ve Gürelek aileleri. Esenyurt Üniversitesi’nin kuruluşu sırasında, yani 2013 yılında kurucu aileler YÖK’e, Belediye’den tahsis edilen araziye 5 yıl içinde 'Üniversite Kampüsü' yapmayı taahhüt ediyorlar. Bu arada vakfın yönetiminde birtakım değişiklikler oluyor ve verilen tarihin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen tahsisli araziye herhangi bir yatırım yapılmıyor" hatırlatmasında bulundu.
Vakfın yönetimi değişti
Nakipoğlu ve Gürlek ailelerine Esenyurt Üniversitesi’nin kuruluşundan sonra problemler yaşanmaya başlandığını belirten Demir, "İlk başta Üniversite Mütevelli Heyetinde bulunan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu vakfın yönetimine giriyor. Nakipoğlu ve Gürlek ailelerinin karşı çıkmasına rağmen, Necmi Kadıoğlu'nun ısrarıyla Orhan Özyurt da 'Kampüs Binası Yapma' şartıyla vakıf yönetimine alınıyor. Zamanla yaşanan birtakım olumsuzluklar neticesinde kurucu Nakipoğlu ve Gürlek aileleri vakfın yönetiminden ayrılmak zorunda kalıyorlar" açıklamasını yaptı.
Encümenden iki farklı karar
Bu arada çok enteresan encümen kararlarının alındığının altını çizen Demir, "Belediye Encümeni 2012 yılında, yani vakfın yönetimi Nakipoğlu ve Gürlek ailelerindeyken 'Arsa üzerinde yapılacak ticari alanların yüzde 50'si Esenyurt Belediyesi’ne aittir' şeklinde bir karar alıyor. Daha sonra, 2013’te vakfın yönetimi değişip, Kadıoğlu ve Özyurt aileleri vakfın yönetiminde etkin olduklarında, Belediye Encümenin önceki kararın tam tersi bir karar alarak, 'Belediye’nin yüzde 50 ticari alan hakkını vakfa iade ediyor" diye konuştu.
Araziyi cepte görmüşler
Geçen süre zarfında, araziye yatırım yapılmadığını ve konunun bugünkü hale geldiğini dile getiren Enver Demir, "2011-2019 yılları arasında YÖK’e 5 yıl içinde 'Kampüs kuracağız' taahütleri de olmasına rağmen arazi üzerine herhangi bir yatırım yapılmamasını kişilerdeki aşırı özgüvende aramak lazım. Belli ki vakfın yöneticileri ve Üniversitenin Mütevelli Heyeti AK Parti'nin Esenyurt Belediyesi’ni kaybedeceğini hiç düşünmemiş. 25 dönümlük arazi cepte, anlaşılan; istediğimiz zaman ve istediğimiz şekilde bu araziyi kullanırız düşüncesiyle hareket edilmiş. Ancak; 31 Mart seçim sonuçlarından sonra işleri karışıyor" ifadelerini kullandı.
BU ARAZİ BELEDİYEYE GERİ İADE EDİLMELİDİR
Açıklamasını, "Bu arazi tahsisi ve gelinen nokta şaibelerle doludur. Arazi belediyeye geri iade edilmelidir" diyen Demir, "Esenyurt’un gençlerinin geleceği için bu arazinin tahsisinin iptal edilmesi önemlidir. Esenyurt’ta 5-14 yaş arası 160 bin öğrenci nüfusu vardır. Bunu 0-4 yaş aralığında 100 bin’ e yakın bir nüfus takip etmektedir. Okullarda derslik ortalamaları 48’dir. Okulların tamamına yakını ikili eğitim görmektedir. Bu şartlar düzeltilmezse Esenyurt’ta 3’lü eğitim kaçınılmaz olur. Esenyur'ta yoğunlaşan eğitim sorununa merhem olması ve aynı zamanda kıt kanaat geçinen fakir ailelerin çocuklarının ücretsiz okuyabileceği nitelikli liseler yapma zorunluluğu vardır. Adı geçen alan’da 'Lise Kampüs Projesi' kapsamında değerlendirilerek, Esenyurt’taki bütün liseleri bu alanlarda toplayacak ve boşalan lise ve dengi okul binalarına da, ilk ve ortaokullar yerleştirilerek Esenyurt’ta eğitime nefes aldırmak hedeflenmektedir. Biz, İYİ Parti grubu olarak, bunun mücadelesini vereceğiz. Vakfa tahsis edilen ve şimdiye kadar amacına uygun kullanılmayan Belediye arazisini geri istiyor ve Esenyurt’ta eğitimin hizmetine sunmak istiyoruz" çağrısında bulundu. BARIŞ KIŞ
Okunma Süresi: 3 dk
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *