ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI İÇİN ACİL ÇÖZÜM BULUNMAK ZORUNDA!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Çok uzun yıllardır Türk futbolunun bu kadar angarya olarak görüldüğüne tanık olmamıştık.

Çok uzun yıllardır Türk futbolunun bu kadar angarya olarak görüldüğüne tanık olmamıştık. Bakmayın Şenol Güneş hocamızın “Hiçbir şeyi doğru yapamadık” diyerek sızlanmasına, Abdullah Avcı hocamızın Emre Belözoğlu hamlesi yaparak turu kurtarmak için gayret göstermesine… Bunlar hep abartmayayım kimsenin emeğine de laf etmeyeyim ama boş sözler boş işler… Sadece Türk futbolu değil, Türkiye Kupası’nın anlam ve önemi gibi bunu finanse eden Ziraat Bankası’nın da yıprandığı görüşünü savunanlara hak veriyorum. Evet bu kupaya Futbol Federasyonu en kısa zamanda olmasa da acil bir çözüm bulmak zorunda… Çünkü oynayamayan ne kadar futbolcu varsa Ziraat Türkiye Kupası’nda sahada… Bunlar teknik adamların tanımadığı isimler değil ki, bir dahaki kupa maçına kadar yine aslara antrenman veren yedekler olarak kalacaklar.

Tabii ki, sonunda üç büyüklerden birinin kupa şampiyonu olarak çıkması muhtemel. Bu belirlenene kadar bu çok ağır bir itham olarak görmeyiniz lütfen angarya maçlar oynanmak zorunda. Oynamayan normal futbolcular arasında ilerde asları kesecek isimler çıkacak mı? Hiç çıktı mı ki? Hani deseler ki, bu kupa maçları genç statüsünde futbolcular arasında oynanmalı o zaman bir anlamı olabilir. Hiç değilse gençler kendilerini gösterme fırsatını bulurlar diye beklentimiz olur. Bu ve benzeri bir çözüm için Futbol Federasyonu’nun planlayıcıları ve düşünürleri kafa yormalılar. Aksi halde büyük büyük markalar harcanıp yıpranıp gidecekler. En azından küçük bir plana alet olarak ortada duracaklar.

Yapmayın etmeyin adından başka bir önemi olmayan bu kupa maçlarına acil bir çözüm üretin.. Bunu yapamayacak kapasitede olsanız inanın size böyle bir çağrı yapmazdık. Elbet arayarak inceleyerek bir çözüm bulursunuz. Bulmalısınız da…

Rıza Çalımbay hocamıza bir kere daha bravo!

Trabzonspor Teknik Direktörlüğüne gelişinin ardından önemli projelere imza atan ve adeta uyuyan devi uyandıran Rıza Çalımbay hocamızı takdir ve tebrik edişimin ardında yardımcıları arasında bulunan Kenan Oktay… Benim spor yazarlığı hayatım boyunca pek çok yerde izlediğim futbolcular arasında en iyisi idi Kenan Oktay… Beşiktaş’ta Rıza Çalımbay kardeşimizle aynı dönemin futbolcusu olan ve süper tekniğine rağmen adı unutulmazlar arasında yer alamayan Kenan Oktay benim unutamadığım ve unutamayacağım isimlerin başında gelmektedir.

Rıza Çalımbay hocamızın onu daha önce çalıştırdığı bütün takımlara da götürmüş olduğunu kısa bir araştırmadan sonra öğrendiğim için kendi kendime kızdığımı ifade etmeliyim. Çünkü Çalımbay’ın teknik direktörlük yaptığı takımda Kenan Oktay’ın antrenörlüğü demek onun inanılması güç büyük teknik kapasitesini gençlere de aktarması manasını taşımakta. Şimdi Trabzonspor’un parlayan yıldızı Abdülkadir Ömür’ün ondan çok şeyler öğrendiği ve öğrenmesi gerektiğine inanıyorum.

Kolay gelsin Kenan Oktay hocam…

Ve tebrik ederim seni yürekten Rıza Çalımbay hocam…

Galatasaray’ın sol bek bulması bu kadar zor mu?

Fatih Terim hocamız henüz yeni sayılır onu ayrı tutalım ama Galatasaray yönetimi bu kadar zaman içinde takıma bir sol bek kazandıramadı. Kimler geldi, kimler geçti ama bir sol bek bulunamadı. Hakan Balta gibi başka bir bölgenin adamını getirip oraya monte ettiler ama dikiş tutmadı. Hakan Ünsal’dan bu yana Galatasaray sol bek’siz oynuyor desek pek de abartmış olmayız.

Fatih Terim hocamızın gelir gelmez tepside hazır gibi bulduğu Asomoah transferinin de zorluktan imkansıza doğru dönüşmesi Galatasaray’ın ara transfer döneminde bir sol bek bulamaması ile sonuçlanırsa artık kimse şaşırmayacak.

Pek çok aday var elbette ama Galatasaray’a yakışır bir sol bek bulmak elbette kolay değil. Ne kadar paranız olursa olsun böyle bir yıldızı kapmak da zor bunu biliyoruz ama artık bu konu fazla uzadı ve can sıkmaya başladı.

Sayın Başkan Dursun Özbek yeteneğini ve araştırmacı kimliğini bakalım sol bek konusunda da kullanmayı başarabilecek mi?

Anlaşılan o ki, Galatasaray’ın PAF takımında da iyi bir sol bek yok. Olsaydı çoktan onu sahalarımızda görür olurduk….

Aykut Kocaman hocamız sakatlıklara bozuk!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın en büyük derdinin sakatlıklar olduğunu yazıyor, çiziyorlar. Sakatlık deyince iki isim var biri Şener Özbayraklı diğeri de Luis Neto… Bunlara Yiğithan da eklendi. Ancak sevindirici gelişme Vincent Janssen’in Göztepe maçında olmasa da Trabzonspor karşısında oynama şansı var. Bir yandan zorlu maçlar diğer yandan sakatlıklar gibi sorunlarla boğuşan Aykut Kocaman hocamızın sağlık ekibinin çalışmalarını yakından takip etmesi gerekiyor.

Fenerbahçe’ye şampiyonluk gibi büyük bir hedef koyan taraftarlar ve yöneticiler Aykut Kocaman’la bu mutlu sona ulaşmayı dört gözle bekliyorlar.

Haydi hayırlısı…