​YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

Gülay YÜCEL 14 Haz 2017

Gülay YÜCEL
Tüm Yazıları
Yüzümüzü güldüren ekonomik verilere sevinmeyenimiz yoktur.

Yüzümüzü güldüren ekonomik verilere sevinmeyenimiz yoktur.

Malum, pozitif haberlere hasret kaldığımız bir süreçten geçiyoruz. 

Sadece ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreç de değil mesele, dört bir yanımızda olan bitenler de dahil buna. Katar, Suriye, Kuzey Irak, vb.

Gülümseyerek dolaşan sokak dolusu insana hasret kaldık neredeyse. Neyse ki, tam bu sırada geldi büyüme rakamları ve haberleri. 

Gerçi hazirana dikkat çekiliyordu sürekli ama, bir kere karamsar olmayagörsün insan..

Ekonomistlerin, yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme beklentilerinin ortalaması yüzde 3,8 olmasına karşın bu beklentiler aşılarak yüzde 5 büyüme gerçekleşti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın açıklaması aslında tüm bu olan bitenin özeti gibiydi: İhracatın ve ithalatın nisan ve mayısta ivme kazanması, son dönemde döviz kurunun göreli olarak istikrarlı seyri, turizm sektöründe canlanma ve bunun hizmetler sektörüne olumlu yansımaları, kamu harcamalarındaki artış, Kredi Garanti Fonu kapsamında kredi hacminin genişlemesi, Cazibe Merkezleri Programının uygulanması ve dış konjonktürün pozitif seyri 2017 büyümesine olumlu katkı sağlayacaktır.

GİTTİ YAHOO GELDİ ALTABA

Haber dün akşam üstü düştü ajanslara. Hayli geç olmasına rağmen yazımı değiştirmek istedim. 

Nedenine gelince, dudak uçuklatan ikramiye tutarından başka birşey değil, 23 milyon dolar.

Temmuz 2012'den beri Yahoo Üst Yöneticisi (CEO) görevini sürdüren Marissa Mayer'in alacağı ikramiye miktarı bu.

Yahoo, dün itibariyle artık iletişim devi Verizon'a ait. 

Satış fiyatı ise 4,48 milyar dolar. 

Satış anlaşmasının ardından Yahoo'nun elinde kalan varlıkları arasında, Çinli e-ticaret devi Alibaba Group'taki yüzde 15 ve Yahoo Japonya'daki yüzde 36'lık hisseler ile nakit stoklar ve çekirdek olmayan patentler gösteriliyor.

Bu arada, Yahoo'nun arama motoru, finans ve spor haberleri, Tumblr ve e-posta hizmetlerinin daha önce satın aldığı America Online (AOL) ile birleştirerek "Oath" isimli yeni bir birim oluşturacağı gelen haberler arasında. AOL'un daha önce CEO'luk görevini yürüten Tim Armstrong'un Oath'un CEO'su olacağı da kaydediliyor.

İlgimi ikramiye miktarının büyüklüğü çekmişti, haberi ilk gördüğümde.. Ama uzmanlar tarafından, anlaşmanın ardından, Yahoo'nun 600 milyonu mobil olmak üzere dünya genelindeki 1 milyardan fazla kullanıcısının Verizon'a geçeceğine dikkati çektiklerini duyunca hak edilmiş bir kazanca şapka çıkarmak gerek diye içimden geçirdim.

Unutmadan, cuma gününden itibaren Yahoo'nun yeni ismi "Altaba Inc." olacak deniyor. İlgilisine duyurulur.