YUNANİSTAN, TÜRKİYE İÇİN TEHDİT Mİ?

Alican DEĞER 18 Nis 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Düşünsenize adınız "Radikal Sol Koalisyon.

” Yani solcusunuz, radikalsiniz ve bir koalisyon içindesiniz. Parti içinde Troçkistlerden Yeşillere, Maoistlerden Avrokomünistlerine kadar on üç farklı sol grup ve çeşitli bağımsız politikacılar var. Seçime giriyorsunuz ve 149 sandalye kazanarak birinci parti oluyorsunuz. Yetmiyor.

İktidar olmaya yetmiyor. Çaresiz, sinir bozucu, milliyetçi, şoven bir adam ile bir koalisyon daha yapıyorsunuz Panos Kammenos. O da Savunma Bakanlığı’nı istiyor. Aldınız mı başınıza belayı.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un durumu belli. Mahallede gerginlik yaşansın, biraz oyu artsın istiyor.

Panos Kammenos’un partisinin adı Bağımsız Yunanlar. Sloganları ise: "Biz zengin, biz bağımsız, biz Yunanlar." Bildiğiniz sağcı, hatta aşırı sağcı Yunan Milliyetçisi.

24 Nisan 2012’de Yeni Demokrasi Partisi’nden ayrılarak kuruluyor. Yani bu aralar doğum günü. Kurulduktan bir ay sonra Mayıs 2012'de yapılan genel seçimlerde büyük başarı göstererek yüzde 10.6 oy oranıyla 33 milletvekilliği kazanıyor.

Sonra sürekli düşüyor oy oranı. Son olarak 2015’te yüzde 4.8’e kadar iniyor. Milletvekili sayısı da 13. İşte bu ileri geri konuşan adamın künyesi bu.

Yani anlayacağınız bu adam Türkiye’ye değil aslında Başbakan Aleksis Çipras için bir ceza.

Şimdi diyeceksiniz ki; başlıkta “Yunanistan Türkiye için tehdit mi diye soruyorsun, sonra tek satır bununla ilgili yazmıyorsun.” Eh anlayın işte. Bu konuda tek satıra bile değmez.