​YPG/PKK'NIN "KİRLİ BİLGİ TERÖRÜ"

Abdullah AĞAR 28 Oca 2018

Abdullah AĞAR
Tüm Yazıları
TSK'nın icra ettiği Afrin - Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte Terör Örgütü YPG/PKK'nın "Kirli Bilgi Terörü" de devreye girdi.

İnsanların zihinlerine sızmaya, sızdığı zihinleri etkilemeye ve etkilediği zihinler üzerinden başka bir terör üretme süreci başlattı.

Batı Menşeili istihbaratçılar, yabancı özel unsurlar, paralı askerler tarafından birebir ya da dolaylı yollarla eğitilen bu YPG/PKK’lı zihin sızmacı-bilgi ve bilinç teröristleri tam gaz devreye girdi.

Kimi sosyal medyayı, kimi yazılı ve görsel medyayı kullanıyor.

Kimi açık, kimi asimetrik, kimi kripto.

Yaptıkları ise tam bir istihbarat ve algı terörü.

Kirli bilgi üzerinden insanların zihinlerine sızmaya çalışıyorlar. Ve bu terör çok yönlü. YPG/PKK, kendi teröristlerine, kendisiyle mücadele eden Mehmetçiklere ve etkilemek istediği toplumsal tabanlar ve karar vericilere (kendisine angaje olan ve olmasını istediği toplumsal kitlelere, Türk ve Batı kamuoyuna) yönelik pek çok doğrusal ve asimetrik algı operasyonu düzenliyor.

Bu işte yalnız değil.

Özellikle doğru bilgi ve bilinç üretemeyen katmanları ve tabanları hedef alıyor. Zihinlere sızmayı başarmanın hemen ardından imaj, güvenilirlik ve moral katliamlarına/operasyonlarına girişiyor. İlginç bir şekilde Batı toplumu, karar vericileri ve medyası da bunun (asimetrik) tehdidi ve etkisi altında. YPG/PKK onlara karşı da çok yönlü bir operasyon düzenliyor. Batı ülkeleri ve toplumu ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmeye çalışırken, onları kendi yanında saf tutmaya, kendisine destek vermeye ve Türkiye’ye karşı baskı ve etki üretmeye yönlendirmeye çalışıyor. Tabii bu işte de yalnız başına değil.

Geçen bir haftalık Afrin Harekâtı süreçlerinde bunların hemen hepsi görüldü. En belirgin olanı; “İçimizde Batılı savaşçılar var” görüntülerini ön plana çıkartılması, ‘sözde’ “Sivil Katliam yapılıyor” iddiaları ve sahte görüntülerin servis edilmesi idi.

Bu eksende sahadan gelen bazı yeni bilgiler de var:

Provokasyon ve kamuoyunu yanıltma kapsamında; YPG/PKK’lı teröristlerin bir kısmına sivil elbise giyme talimatı verdiler. TSK’nın mihverleri ve ilerleme istikametleri üzerindeki köy ve kasabalarda evlerin bir kısmını boşaltarak, bunları buralara yerleştirdiler. Ve bu teröristlere ‘sivil halk’ görüntüsüyle, TSK’ya karşı ‘sözde’ evlerini, topraklarını savunuyor görünmeleri, davranmaları konusunda talimat verdiler. Ayrıca masum halka yönelik bombalama türü eylemler yaparak, “Bu saldırıları TSK yaptı” şeklinde plan ve komplo arayışında olduklarına dair bilgiler de var.

Sonuçta yine çok şeytani bir kurguyla ve oyunla karşı karşıyayız.

*

Ne oluyor?

Aslında bütün bunlar birer;

1-   Gri-Beyaz ve Siyah Propaganda,

2-   Etki ajanlığı-Nüfuz casusluğu,

3-   Psikolojik terör,

4-   Kamu Diplomasisi,

5-   Kültür mühendisliği.

Ve bütün bunların doğrusal, asimetrik ve karma boyutlu olanları var.

Tek çaresi ise, gerçek bilgi ve/veya teyitli bilgi.

Güvenilir kaynaklar ve güvenilir kişiler üzerinden ortaya çıkan objektif, doğru bilgi ve veriler ve bunlara dayalı doğru muhakemeler.

Bu arada PKK gerçek ve doğru bilgileri dahi kendi menfaatleri doğrultusunda yönetmek/yönlendirmek kullanmak istiyor.

Yani doğrular alanında bile tuzakları göremezseniz, tuzağa düşebilirsiniz.

Zaman zaman da bizim de hoşumuza giden “ve tam ifadesiyle üzerine balıklama atlayacağımız” görüntüler yayıyor. Bunlar sürekli yaşanıyor. Kendisine karşı konumlanmış ve TSK ile birlikte hareket eden ÖSO’nun yaptığı iyi işleri kendine mal etmeye çalışırken, kendi gerçekleştirdiği kirli işleri ÖSO’ya mal etmeye çalışıyor. Örneğin; ÖSO’lu savaşçıların yaptığı köy yardımlarını “biz yaptık” derken, Afrin köylerinde halka kendinin yaptığı zorbalığa dair görüntüleri ÖSO’ya mal etmeye çalıştı. Aslında bu haberler YPG/PKK mahreçliydi, açıkçası oldukça kurnazcaydı ve ancak çıkış kaynağına inmeyi başarabilenler ve kaynağı deşifre edebilenler gerçeğe ulaşabilirdi. Görüntülerin yayımlanmasından hemen sonra ise ikinci safhaya geçtiler. Yani sızdıkları zihinleri, yönetmeye ve yönlendirmeye soyundular.

Benzer bir şekilde “Bir ABD Özel Kuvvetçisi YPG/PKK safında öldü/öldürüldü/şehit oldu (!)” yaydıkları haberler de benzer bir PKK kurnazlığı taşıyordu. Görüntülerdeki kişi bir Amerikan filminden alınmaydı.

Hatta öyle ki, Yahudi katliamını konu edinen ünlü (Piyanist) filmin görsellerini bile bilinçaltı mesajları için kullanmaya kalkmıştı.

*

Artık doğru olduğu kesin olmayan, teyit edilmemiş bilgilere itibar edilmemesi gerekiyor.

Belli ki sadece sahada değil, zihinlerde de çok sert mücadeleler yaşanacak.

PKK’nın bize hoş gelen yanlış bilgiler üzerinden zihninize sızmasına izin vermeyiniz.

YPG/PKK artık kendisine sağlanan istihbarat aklıyla Kirli Bilgi üzerinden doğrusal ve asimetrik terör faaliyetleri yapıyor.

Şu ana kadar pek çok kirli bilgiyi doğrusal ve asimetrik olarak servis ettiler.

Sahadaki teröristlerin yıkılan ve bozulan morallerini ayakta tutmaya çalışırken, kendilerine angaje tabanı, etki ve ilgi alanına giren toplumsal katmanları, Batılı karar vericilerini ve kamuoyunu kendi hedef ve menfaatleri doğrultusunda etkilemeye çalışıyorlar. Diğer bir tarafıyla sahada mücadele eden TSK’nın ve Türk milletinin moral ve motivasyonunu, azim-irade ve kararlılığını bozmaya çalışıyorlar.

Özellikle sosyal medyanın hızına uyamayanlar, deşifre edemeyen ve tanımlayamayanlar, dışarıda kalıyor.

Zeytin Dalı Harekâtı, sadece Afrin’de değil, YPG/PKK’nın ‘yazılı-görsel ve sosyal’ medya terörü üzerinden, bir de zihinlerde yaşanıyor.

Yeni başladık. 

Aklın akılla savaşında, daha çok şey var.