​YİNE CUMA YİNE KABUS...

Burhan AKDAĞ 18 Kas 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Ah bu cumalar yok mu cumalar, Beşiktaş'a musallat olan cumalar.

Ah bu cumalar yok mu cumalar, Beşiktaş’a musallat olan cumalar. Beşiktaş, cuma günü sıkıntısını ne zaman çözecek merak ediyorum. 

Son üç sezondur cuma günü oynadığı maçlarda kaybettiği puanlara yenilerini ekledi..

Eğer çözemiyorsan cuma günü oynama, Avrupa kupasını bahane eden federasyon cuma maçlarını Beşiktaş’a adeta kitliyor..

Kafası bulanık olan Beşiktaş, 98 dakika boyunca al gülüm ver gülüm bir futbol oynadı.

Tamam Beşiktaş dün çok zor bir maça çıktı. Ama ne olursa olsun, kendi sahanda bu maçı kazanmak zorundasın. Akhisar son dakikada maçı da kazanabilirdi.

Bu futbolcuların sahada koştururken akılları nerede? Maça bir türlü konsantre olamadılar. Sanki Vodafone Arena’da idman yapar gibi futbol oynadı.

Tamam hafta içi oynanacak Porto çok önemli, söyleyecek sözüm yok, ama Galatasaray ve Başakşehir’in oynayacağı bu haftada Akhisar maçı da bana göre çok önemliydi.

Aksihar'ı hiç bu kadar çaresiz izlememiştim.

Bir deyim vardır;

Balık baştan kokar misali Şenol Güneş bu maça Cenk Tosun, Babel ve Oğuzhan’ı sahaya sürmedi. Madem ikinci yarı bu oyuncuları alacaktın, neden baştan oynatmadın? İşte sen üç gün sonraki maçı düşünürsen olacağı bu. El oğlu gelir çok önemli iki puanını alır gider. Üstelik rakip son 15 dakikayı 10 kişi oynadı.

Anlaşılan milli maç arasında Şenol Güneş’in kafasını çok karıştırmışlar. Bakalım salı gününe kadar kendini toparlamasını bilecek mi? 

Beşiktaş 32 haftadır kendi sahasında mağlup olmadı. Son mağlubiyeti ne tesadüftür Akhisar’a karşı olmuştu. Rakip Akhisarspor bu sezonu çok iyi başladı üst sıraları zorluyorlar, Okan Buruk ve arkadaşları İstanbul’dan puan almak için geldi ve istedikleri puanı alarak Akhisar’a dönüyorlar.

Maçın ilk dakikasında Lens ile golü kaçıran Beşiktaş 10. dakikada Querasma ile penaltıyı kullanamadı. İşte sahada mücadele eden Beşiktaşlı futbolcuların konsantre olamadığının en güzel örneğiydi.

Bu kaçan iki gol Beşiktaş’ı kamçılar diye bekledim ama düşündüğüm gibi olmadı. Maç boyunca top hep Beşiktaşlı futbolcuların ayağındaydı. Rakibin hata yapmasını bekledi ama rakip o hatayı yapmadı..

Kaleci Lukac bence maçın yıldızıydı. Beşiktaş’ın forvetlerine gol izni vermedi.

Anlamadığım bir konuda Beşiktaş taraftarıydı.

Beşiktaş’ı ateşleyen taraftarında bu hafta bir durgunluk vardı. Sanki onlarında aklı salı akşamındaydı. 

Oysaki, Beşiktaş 25 gün aradan sonra seyircisi ile buluşmuştu. Üstelik çok önemli iki deplasman Alanya ve Göztepe deplasmanlarından zaferle dönen Kara Kartal’ı uçurması gerekiyordu. Son dakikalarda biraz heyecanlanan taraftarın bu coşkusu maçı almaya yetmedi…

Şenol Güneş’in sakinliğine futbolcular ve taraftarda eklenince olan iki puana oldu.

Ancak unutmamamız gerek dün cumaydı ve yine kabus gibi geçti...