YENİDEN DOĞUŞUN ADIDIR AKINCI!

Arzu ERDOĞRAL 27 May 2020

Arzu ERDOĞRAL
Tüm Yazıları
Türkiye'de ilk kez yüksek teknolojiye sahip bir hava aracının geliştirilme sürecini ele alan Akıncı belgeselini gururla izledik.

Yerli ve milli teknolojinin önünü kapatarak Türkiye’nin büyümesini engelleyen zihniyet, geçmişte başarılı olmasaydı bugün ülkemiz çok daha farklı bir noktaya varmış olacaktı.

Nuri Killigil Paşa yerli ve milli silah sanayisinin temellerini atan isimdi. Killigil'in kurduğu Türkiye'nin ilk yerli silah fabrikasında meçhul üç büyük patlama meydana geldi. Patlamada 27 kişi yaşamını yitirirken Killigil'in cesedi bulunamadı.

İlk Türk uçağını yapan Nuri Demirağ'ın fabrikası İsmet İnönü'nün Cumhurbaşkanlığı döneminde CHP tarafından çeşitli bahanelerle kapatıldı.

Kurtuluş savaşının ilk ve son uçuşunu yapan Vecihi Hürkuş, VECİHİ K-VI”adını verdiği uçağı, izinsiz uçtuğu gerekçesiyle cezalandırıldı. Oysa izin verecek bir merci yoktu.

Rahmetli Necmettin Erbakan’ın öncülüğünde Türkiye'nin ilk ve yerli otomobili, Devrim arabası yapıldı. O da yarı yolda bırakıldı.

Bugün ise Türkiye öyle bir noktaya geldi ki İHA, SİHA, Yerli Silah, Altay Tankı ve yerli otomobile kadar üretim yapılıyor.

Türkiye'de ilk kez yüksek teknolojiye sahip bir hava aracının geliştirilme sürecini ele alan Akıncı belgeselini gururla izledik.

Türkiye'nin taarruz sınıftaki ilk insansız hava aracı olan ve ülkemizi dünyada bu sınıfta insansız hava aracı geliştiren ilk 3 ülkeden biri yapacak olan Bayraktar AKINCI TİHA, yapay zeka ile uçacak.

Büyük ve ülkesi adına herkesi gururlandıracak müthiş bir başarı!

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve ekibi adeta tarih yazdı.

Muhalefetten ise bırakın bir tebriki, PYD’yi terör örgütü görmeyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan akıl almaz bir tweet geldi.

Tanrıkulu’nun "Savaşı, savaş araçları üretimini, ölümü ve öldürmeyi “çocuk oyuncağı”, sosyal medyada takipçi artırma, ergenlik atarları gibi atraksiyonlarla bu dönemde parlatılmasını sakin bir biçimde bir kez düşünün derim." sözleri hakikaten inanılmaz.

Türkiye şaha kalkarken teröristlerin öldürülmesine bir ağıt yakmadığı kaldı.

Daha önce de SİHA’lardan rahatsız olan Tanrıkulu, “Böyle yöntem olmaz. Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA’lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur” ifadeleriyle yine teröristlere desteğini göstermişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Selçuk Bayraktar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olması üzerinden etki ajanlığına soyunmuştu.

Nasıl bir akıl tutulmasıdır bu! Bayraktar’ın ülkeye yaptığı hizmetleri görememek ne ile açıklanabilir?

Bu ülkenin bir evladı destan yazarken onun karşısında durmak bu ülkeye ihanet değil de nedir?

Hadi İsrail, ABD ve Türkiye’nin ilerlemesinden rahatsızlık duyan ülkeler bu başarılardan rahatsız olsun da size ne oluyor?

Ama bilinmeli ki gecesini gündüzüne katarak vatanı için çalışan Bayraktar ve ekibine bu kez engel olamayacaksınız. Arkalarında millet var, millet!

Allah’ın izniyle Selçuk Bayraktar daha nice büyük işlere imza atacak.

O ülkeye yaptığı hizmetler ile anılırken karşısında duranların esamesi bile okunmayacak.

Bu ülke vatanımıza göz dikenin bakmaya bile cesaret edemeyeceği noktaya gelecek.

Derdi memleket olanların vatanında, güçlü Türkiye’ye karşı olanlara bu topraklarda nefes almak zor gelecek.

Bayraktar, "2023 yılına kadar İnsansız Türk Savaş Uçağı yapacağız.” dedi.

Yani anlayacağınız yeniden doğuşlar oldukça siz daha çok kederleneceksiniz.