YENİ TEKNOLOJİ HİFU'LAR (Cerrahi olmayan yüz gençleştirme)

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
Yeni teknoloji yüksek yoğunluk odaklı ses dalgaları -HIFU-; cerrahi olmayan ciltte gençleşme etkisi oluşturan cihazlardır.

Yeni teknoloji yüksek yoğunluk odaklı ses dalgaları -HIFU-; cerrahi olmayan ciltte gençleşme etkisi oluşturan cihazlardır. Akustik dalgalar cildin kollojen doku esnekliğinde artışa neden olur ki; kan akışında artış ve enzimatik aktivitelerde artma ile yeni kollojen oluşumu artırmaktadır.

Oluşan bu minik noktasal uyarılar sayesinde; cildin alt katmanlarını uyararak kollajen üretimini artıran bu sistem sayesinde yüz, boyun, dekoltede ciltte sıkılaşma ve gerilme sağlayarak ameliyat dışı genç görünüm oluşturmaktadır.

Yüksek yoğunluklu odaklı akustik dalgalar yıllardır bildiğimiz hamilelerde dahi güvenle kullanılan yoğunlaştırılmış Ultrasonik ses dalgaları sayesinde, bu etkiyi sağlamaktadır.

Yer çekimi ve yaşla birlikte azalan hormonların etkisi sonucu; elastikiyet kaybı ile oluşan sarkma ve mimik çizgilerinin tedavi edilmesini sağlar.

Nasıl çalışır?; Ameliyat olmadan, doğal olarak daha genç görünüm sağlamak için cildin sıkılaşmasını sağlar.

Kaç kez uygulanmalıdır?; Tamamen ultrason teknolojisi ile çalışma mantığından dolayı seans sayısı yoktur. Yaş ile değişmekte seans sayıları; ama bir seans sonrası gözle görülür netlikte cildin gerginleşmesine ve çizgilerin açılmasına yardımcı olur.

İşlem ne kadar sürer?; Ortalama işlem süresi 40-50 dakikadır.

İşlem esnasında ağrı acı olmaz; bunun en önemli nedeni diğer HIFU’lardan farklı olarak yüksek yoğunluklu ses dalgalarının fraksiyonel dağılımıdır.

İşlem sonrasında neler yapılmalı?; Uygulamadan sonra hemen normal günlük yaşamınıza dönebilirsiniz. Zaman zaman kızarıklık yapsa da bu etki saatler içinde azalır. Herhangi bir bakım veya devam tedavisine gerek duymazsınız. Bu nedenle HIFU teknolojisi yaz kış ve her cilt tipinde uygulanabilir.

Etki mekanizması Fokus Ultrason sistemlerine ek olarak yeni yüksek fokuslu fraksiyonel akustik dalgalardan oluşur bu sistem; yani ultrason enerjisi daha yoğunlaştırılmış ve noktasal atış yapmaktadır. Noktasal atış sayesinde ağrı olmadan çoklu alanda ısı enerjisi ile dolaşımı artırmak ve bu etki ile derimizin yenilebilen derin tabakasında oluşan cevap sonucu inflamatuar reaksiyonlar dediğimiz iyileşme yolundaki süreci başlatır ve yeni kan damarları oluşur, kollojen sentezinde artış ve dokuda yenilenme ile sonuçlanır.

Etki süresi; Ameliyatsız bu uygulama ile ilk anda fark edilen ve ortalama 60-90 gün sonra kollojen artışı arttıkça belirginleşen asıl etki olan gerginlik ve sıkılık oluşabilmekte ve ortalama bu etki bir yıldan fazla devam etmektedir.

Oluşan etki nedir?; Kollojen sentezi ve yoğunlaşmış kollojen sayesinde sıkılaşmış gerginleşmiş ve pürüzsüz bir cilde sahip olunur.

Geri dönüşler; Kaşlarda kalkma ve göz çevresi kırışıklılarda azalma, gıdı ve boyunda sıkılaşmanın fark edilmesi dile getirilir.

Özellikle vücut başlığı ile deride sıkılaşma sağlamakta ve bu etkisi ile özellikle liposakşın sonrası hastalarımda koltuk altı ve bacak içi bölgesinde derinin sıkılığını sağlamak için kullanılmaktadır.

Deride sıkılaşma çevreniz tarafından anında farkedilir olur.