YENİ BİR İKİLİ DOĞDU: NİHAN AKIN & ZEKİ GÜNER

Micheal KUYUCU 28 Haz 2020

Micheal KUYUCU
Nihan Akın ve Zeki Güner çok güzel bir düete imza attı.

Nihan Akın ve Zeki Güner çok güzel bir düete imza attı. Bugüne kadar biri sesiyle diğeri ise duygusu ve yazdıkları ile büyüledi. Nihan Akın ile Zeki Güner “Seviyo mu Sevmiyo mu” adlı şarkılarında bir araya gelerek çok güzel bir ikili oluşturdular. Boyları boylarına, huyları huylarına, duyguları duygularına uygun bir ikili. Önce bir düetle başladılar, bu ortak çalışma yakında konserlerle de süslenecek. Şarkı tam yayınlanmak üzereyken korona karantinası başladı, şarkıyı geri çektiler ama kader “hayır” dedi ve şarkı kendi kendine “piyasaya çıkmak istiyorum” dedi.  Nihan Akın ve Zeki Güner ile hem bu düeti hem de geleceği konuştuk.

Nihan Akın: Emeklerimin karşılığını anca alabiliyorum

 “Duy Beni”nin bana çok şey kattığını düşünüyorum. “Duy Beni”, sözü müziği benim yaptığım 2018 Mayıs-Haziran ayında çıkarttığım şarkıydı. Çıkarttığım günde de yalan değil bu virüs gibi yayılmıştı bütün dünyaya. Bana hem Avrupa’nın kapılarını açtı hem de Türkiye’de çok güzel kapılar açtı. Onun vermiş olduğu rüzgarla da hiç durmadım aslında. Hemen ardından “Mevzuya Gel”, sonra da geçen yaz “Yaz” diye bir şarkım çıktı. Daha sonra biraz daha dikkatlerini çekmeye başladım, teklifler gelmeye başladı hem menajerlerden, hem müzisyen dostlardan. Ödüller aldım. Bu senenin en iyi ödüllerinden bir tanesi “Magazin Gazetecileri Derneği- En İyi Yorumcu” ödülü oldu. Güzeldi desteklenmek bunların tescillenmesi çok hoş, emeklerimin karşılığını anca alabiliyorum diyebiliyorum bu sene.

“Hep Zeki Güner şarkısı okumak isterdim”

Zeki’yi ismen zaten çok iyi biliyordum yani sektörde zaten bilmememizinin mümkünü yok ama bir araya gelmemiştim. Hep düşünürdüm, bir Zeki Güner şarkısı okusam diye, ama bana uzak gelirdi o fikir. İnsanlar tanışmadığı zaman “Karakteri nasıl, verir mi, vermez mi şarkısını?” diye düşünüyor. Zeki’yle benim ödül aldığım törende bir araya geldik ve bana “Yıllardır senin sesini nasıl severim nasıl güzel bir sestir, fakat bir Zeki Güner şarkısı okumadı bu ses ve bu benim içimde kaldı” dedi. “Aa benim de içimde kalmıştı ne güzel” dedim. “Dinleyelim” dedik ve biz o gece ödül töreninden sonra menajerlerimiz, yakın arkadaşlarımız hep beraber sabah 6’ya kadar oturduk. Zeki Güner şarkıları dinledik. Bu şarkı da o şarkıların içindeydi. Benim yazın şarkım çıkmıştı. Zeki dedi ki “Ben yazın her gün senin şarkın ‘Yaz’’la yatıp “Yaz”la kalkıyordum. Allah’ım bu şarkı çok güzel falan diye.” Kız kardeşi de bu süreçte ona “Zeki sen dinleye dinleye bu kızı resmen çağırdın” demiş.

“Zeki Güner’le çok güzel bir dostluğumuz var”

Bir sürü Zeki Güner şarkısı dinledim fakat bu şarkıyı “Kendime ayırdım” diye dinletti. Bu şarkıya ben bayıldım. “Ay bu şarkıyı ben hemen okuyayım Zeki” dedim “Olmaz bunu kimseye vermedim kimler istedi vermedim ben bunu okuyacağım” dedi. Ondan sonra “Verir misin, vermez misin” diye böyle acayip bir pazarlık derken menajer dostumuz “Ya düet yapsanıza” dedi. Zeki’de o sırada sağ olsun çok centilmen bir adam zaten. “Ne demek seve seve yaparım ben bu sesle” dedi. Biz hemen akabindeki hafta stüdyoya girdik denedik “olur mu?” diye. Seslerimizi de herkes çok beğenirdi. Aramızda arkadaşlık da oluştu, tamamen doğal gelişti her şey. Biz halen çok güzel dostuz haziran ayından beri ‘maşallah’ diyelim. Güzel bir dostluğumuz oluştu ve bunların devamını istiyor herkes, bu çok güzel. Düetimizin çıktığı gün “Başka şarkı yapacak mısınız?” diye sormaya başladı herkes. Hem sektörden hem gazeteci arkadaşlarım hem dinleyicilerim çok destekledi bu düetimizi.

“Koronadan dolayı şarkımızı geri çektik, fakat o kendi doğumunu oluşturdu”

Biz 20 Mart günü için çıkış tarihi almıştık. 200’ün üzerinde dijital platform var, marketlere yüklendi. Karantina başlayınca herkesin gündemi değişti. Herkesin derdi başından aşkın, ne olacak diye bilmiyorduk, düşündük ve hemen şarkımızı geri çektik, dedik ki “biz her şey birazcık düzelsin, normale dönsün sonra şarkıyı piyasa tekrar verelim”. Bir dijital platformda güncelleme sırasında aksilik yaşandı ve o şarkı orada kaldı. Sitelere sızdı. Yani şarkı aslında kendi doğumunu oluşturdu çok enteresan bir şeklide. Aslında bunun üstü kapanabilirdi sadece bir platformdaydı çünkü şarkı. Onu da kapattırdık falan ama sonra sevgili Samsun Demir “Ben bu şarkının başından beri çıkarılması taraftarıyım. Yani siz bundan çekiniyorsunuz fakat ben bu şarkıya o kadar güveniyorum ki. Ticari kaygıları bırakıp insanlara yeni eserler dinletmek bizim boynumuzun borcu” dedi. Bunun üzerine “çıkaralım” dedik ve 6 Nisan için tekrar gün aldık ve şarkımızı yayınladık.

Zeki Güner: Nihan Akın bana yemek yediğim için kızıyor

Bu korona sürecinde evden çıkmadım hem kendimi hem sevdiklerimi koruyorum. Bol bol yazıyorum, çiziyorum, okuyorum. İzleyemediğim diziler vardı onları izliyorum. Eski filmlere sardım onları izliyorum. Çok inanılmaz replikler yakalıyorum orada, farkındalığım arttı pandemi döneminde. Yani bir anlamda iyi, bir anlamda kötü bir süreç oldu. İnanılmaz yiyorum. Nihan çok kızıyor hatta “Ne olur yeme artık, bak bu süreç bittiğinde konserlere başlayacağız falan” diyor.

“Şarkımın kahramanı İkizler burcu”

“Seviyo mu, Sevmiyo mu?” şarkımız bire bir benim aşk ilişkimi anlatan bir şarkı. Bire bir yaşadım ve yazdım. Bir İkizler burcu ile beraberdim. Dolayısıyla şarkıya da yorumlar geliyor sürekli “İkizler mi?” diye soruyor herkes “doğru efendim”. Buradan açıklayalım İkizler şarkının kahramanı. İkizler bir geliyor bir gidiyor, bir iyi diyor bir kötü diyor. Yani o halet-i ruhiyeleri karşı tarafa çok sıkıntılı. Ancak gerçekten yaşanası burçlar. Hayatınıza renk katıyorlar. Buradan bütün bizi dinleyen İkizlere de selamlar. Benim burcum da Kova bu arada.

“Şarkımı 3 büyük isim istedi, fakat Nihan Akın kaptı”

Aslında bu şarkıyı kendime sakladım, kendim okuyacaktım sonra Nihan işte dinledi şarkıyı “Ne olur bunu bana ver” dedi. Nihan’dan önce de üç büyük isim bu şarkıyı istedi, ben vermedim “Ben söyleyeceğim” diye. Nihan ne yaptı etti yarısını aldı. Güzel de oldu, ben mutluyum sonuçtan. Çünkü gerçekten şarkıyı söylemek isteyen biriyle söylemek isterdim. Hadi düet yapalım güçleri birleştirelim daha çok tutar daha çok izlenir değil benim amacım. Gerçekten şarkıyı yaşayarak söylüyor Nihan. İkimizin ses rengi de uyumlu oldu, yakıştırıyorum ben açıkçası ve hikayesi böyle gerçekleşti.

“Severek kıskandığım çok şarkı var”

İnsanlardan “Bir an önce şu günler bitsin de sizin konserlerinize gelmek istiyoruz” diye dönüşler alıyoruz. Bu çok mutlu etti beni. Konser projelerimiz var. Bir de benim eski yayınladığım herkesin bildiği çok hit şarkı var. Bunları da repertuvara alıp, mesela bir tanesini Nihan söyleyecek bir tanesini ben, Nihan’ın keza kendi şarkıları da var. İçinde Sezen Aksu şarkılarının yer aldığı “Kıskandığımız Şarkılar” diye bir konser projelerimiz var. Benim yazmadığım ve severek kıskandığım çok şarkı var. Onları da sahnede seslendirmek istiyorum.

“Işın Karaca, Yonca Lodi ve Tuğba Özerk’le düet gelebilir”

Albümümün çalışmalarına ben başladım aslında, altı şarkıyı bitirdik. Hatta bu birincisi, ikincisi, üçüncüsü diye çünkü çok şarkım var. Albümün ismi “Söz Müzik” olacak. Beni bilenler biliyor ama bilmeyen çok insan var. O şarkıları benim yazdığımı öğrenmelerini istiyorum ayrıca çalışmak istiyorum bire bir. Şarkıların hepsini ben söyleyeceğim. Bunun dışında müzik firmam DMC benim birkaç tane daha düet yapmamı istiyor. Böyle bir projemizde var Yonca Lodi ile bunu düşünüyoruz. Işın Karaca var, Tuğba Özerk’de bu isimler arasında. Hepsi de hayatımda olan insanlar. Ben dostlarımla müzik yapmayı çok seviyorum.

“Nihan Akın’la bizi çok yakıştırdılar”

Genel olarak insanlar Nihan’la bir şeyler yapmamızı çok istiyor, çok yakıştırdılar bizi. Klipteki etki de çok güzel oldu, boyu boyuma uygun böyle eğreti bir şeyde yok. Biliyorsunuz ben de çok kısa biriyim ve Nihan da benim gibi. Dolayısıyla ben uzun bile durdum, harika bir görüntüydü benim için.