MEGA HAVALİMANI; İSTANBUL'A DEĞER, TURİZME KATKI

Çok sıradan gibi görünse de toplumum ayrışma duygusunu ortadan kaldıran ve İstanbul'un marka değerine de katkıda bulunan bu isim yerinde bir tercihtir. Bu tesise kendi adını veya Abdülhamit adını vermeyen Erdoğan'ın yerel seçim öncesi böyle bir yol izlediğini ve seçimden sonra bu adın değişeceğini söylemlerine fazla şans vermiyorum.

Pazar 04 Kasım 2018 03:00
YENİ HAVALİMANI CUMHURİYET'İN TACIDIR 

Hani derler ya "Gazeteci hep muhaliftir". Bu söz genel bir kural olmamakla birlikte yaygın bir kanaat olup, akıllarda bu şekilde yer etmiştir. 

Pazar 28 Ekim 2018 02:50
YENİ HAVALİMANI YERLİ VE MİLLİ Mİ?

Tarih 7 Haziran 2014. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük havalimanının temeli, Başbakan Erdoğan tarafından atıldı. Bütün gözler bu dev projeye odaklanmış, bu işe çok önem veren ve çalışmaları an be an dikkatle takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu inşaatta yerli malzeme kullanılması için çağrıda bulunup, bu konuda İGA Ortak Girişim Gurubu üye şirketlerinin yöneticilerini de 2016 yılında yaptığı bir konuşmada açık açık uyarmıştı. 

Pazar 21 Ekim 2018 03:05
TRABZON'A YENİ BİR HAVALİMANI GEREKLİ Mİ? -2

Pist güvenliği açısından standartlardan olan pist başında/sonunda her iki yanda 75 m.lik, pistin diğer kısımlarında ise 150 m.lik (bunun ilk 75 m.lik kısmı tesviye edilmesi zorunludur) güvenlik şeridinin sağlanabilmesi için hem mevcut kara yolunun güneye kaydırılması, hem de kuzeyde dolgu yapılması gerekecektir.

Pazar 14 Ekim 2018 03:00
TRABZON'A YENİ BİR HAVALİMANI GEREKLİ Mİ? -1

Trabzon Havalimanı, Türkiye'nin en önemli meydanlarından biridir. Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete girmesine rağmen bu havalimanı bölgenin en çok yolcu ve uçak trafiğine sahip meydanı olma özelliğine korumaktadır. 

Pazar 07 Ekim 2018 02:35
O UÇAKTAKİ 275 KİŞİ BELKİ ÖLMEYECEKTİ...

Ben Bab-i Ali'ye geldiğimde takvimler 1985'i bitirip 86'dan gün almaktaydı. 

Pazar 30 Eylül 2018 02:45
BOEİNG'E TEDARİKÇİ OLABİLİYORSAK

Hiç unutmuyorum, o sabah uyandığımda sokaklarda, billboard denen bazı reklam tahtalarında yerli uçağımızın yapıldığını ve uçmaya başladığını anlatan yazıları ve de fotoğrafları görünce doğrusu hoşuma gitmiş, ama henüz böyle bir uçağın değil yapılmak, plan ve programının bile henüz olmadığını bildiğim için, buruk bir üzüntü duymuştum. 

Pazar 23 Eylül 2018 02:55
TEMSİLİ YOLCUDAN, İNANILMAZ GERÇEĞE

Adını ve soyadını ilk duyduğumda soyadı bana hiç yabancı gelmedi. Sonra küçük bir araştırma yapınca, gördüm ki doğru tahmin etmişim. 12 Eylül 1980'den sonra kurulan hükümette İmar ve İskân Bakanı olarak görev alan Prof. Dr. Ahmet Samsunlu' nun oğlu olduğunu öğrendiğim İGA CEO'su Hüseyin Kadri Samsunlu' dan bahsederek konuya girmek istiyorum. Her ne kadar, soyadına bakanlar onun Samsunlu olduğunu sanıyor olsalar da baba Samsunlu, aslında Çorum doğumlu. 

Pazar 16 Eylül 2018 02:35