12 YAŞINDAKİ ÇOCUK AVUSTRALYA'YI BAŞTAN BAŞA ARABAYLE GEZERKEN YAKALANDI

Avustralya'da 12 yaşında bir erkek çocuk, kıtayı bir uçtan diğer uca tek başına arabayla gezerken trafik polisleri tarafından yakalandı.

Pazartesi 24 Nisan 2017 00:00
UNITED AIRLINES'TA DARP EDİLEN YOLCU AMELİYAT OLACAK

Geçen hafta United Airlines havayollarının Kaliforniya'dan Kentucky'ye giden uçağında yaşanan fazla bilet skandalında uçuş görevlileri tarafından darp edilen yolcunun rekonstrüktif ameliyat olması gerektiği belirtildi.

Pazartesi 17 Nisan 2017 00:00
DÜNYANIN KÜLTÜREL MİRASI İÇİN KUTUPLARDA KIYAMET KASASI

Piql isimli veri güvenliği firması, Kuzey Kutup bölgesindeki Svalbard'da dünyanın kültürel mirasını koruyacak bir kasa projesine başladı. Kasada, dünyanın kültürel ve tarihi mirasına dair önemli belgeler analog film formatında saklanacak ve bazı kültürel eserler de korunacak.

Pazar 02 Nisan 2017 00:00
CHEERIOS'UN ARILARI KURTARMA KAMPANYASINA TEPKİLER BÜYÜYOR

Amerika'nın ünlü ballı kahvaltılık gevrek markası Cheerios, geçtiğimiz haftalarda dünya üzerinde giderek azalan arı popülasyonunun tehlikelerine dikkat çekmek için "Arıları Kurtaralım – Save the Bees" isimli bir kampanya başlatmıştı.

Pazartesi 27 Mart 2017 00:00
MAFYA BABALARI, VAFTİZ BABASI OLAMAYACAK

İtalya'nın Sicilya bölgesindeki bir kardinal olan Michele Pennisi, meşhur mafya babalarının kilisede düzenlenen yeni doğan çocuklar için düzenlenen vaftiz törenlerinde vaftiz babası olarak atanmasını engelleyen bir kararname yayınladı.

Pazartesi 20 Mart 2017 00:00
AVCILAR, PARİS'TE BİR HAYVANAT BAHÇESİNE GİREREK GERGEDAN ÖLDÜRDÜ

Geçen haftalarda dünyanın farklı yerlerindeki hayvanat bahçelerinde üzücü olaylar yaşandı. Hayvanseverlerin hayvan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılmalarını istediği hayvanat bahçelerinin güvenliği sorgulanır oldu.

Pazartesi 13 Mart 2017 00:00
VOLKSWAGEN'İN EMİSYON SKANDALI, PARA VE PRESTİJDEN FAZLASINA MAL OLACAK

​Volkswagen'in 2015 yılında ortaya çıkan dizel emisyon testlerinde hile yaptığı gerçeği gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu skandal şirkete hem para hem de prestij kaybına neden oldu ama bilim insanları sonuçların sadece bununla sınırlı kalmayacağını açıkladı. Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Volkswagen Group, ABD'ye 482 bin, Almanya'ya 2,6 milyon, dünya genelinde de 11 milyon hileli araç satmıştı.

Pazartesi 06 Mart 2017 00:00
BALİNALAR NEDEN KARAYA VURUYOR?

Dünyanın çeşitli bölgelerinde balinaların toplu olarak karaya vurduğunu zaman zaman duyuyoruz. Bunlardan en sonuncusu geçen hafta Yeni Zelanda kıyılarında yaşandı. Yaklaşık 600 pilot balinası karaya vurdu.

Pazar 26 Şubat 2017 00:00