YAY GİBİ GERİLDİM! 

Mustafa YAŞAR 22 Kas 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Zirvenin uzağında kalan iki takımın derbi mücadelesi her anlamda zorlu geçmeye adaydı.

Zirvenin uzağında kalan iki takımın derbi mücadelesi her anlamda zorlu geçmeye adaydı.

Tansiyonun her zaman yüksek olduğu Galatasaray, Fenerbahçe karşılaşmaları bu kez birçok sebeple daha da yüksek tansiyona gebeydi de diyebiliriz ona.

Şampiyonluk hesaplarının iyice uzağında kalmamak için tek hedefleri 3 puan olan iki ekibin beraberliğe bile tahammülünün olmaması işleri bir kat daha zorlaştırıyordu.

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç’un açıklamaları sonrası Vitor Pereira'nın üçlü savunmadan vazgeçip vazgeçmeyeceği merak ediliyordu.

O merakımız kadrolar açıklanınca cevap buldu.

Sezon başından beri savunmada 3'lü tercihinde bulunan Pereira, Galatasaray’a karşı 4-3-3 formasyonunu tercih etti.

Ferdi Kadıoğlu, Marcel Tisserand, Kim Min-jae ve Filip Novak'tan oluşturduğu dörtlü savunmanın önünde ortada Jose Sosa, Miha Zajc ve Mert Hakan Yandaş'ı oynatan Pereira, forvet arkasında ise İrfan Can Kahveci ve Mesut Özil'e en ileride ise Mergim Berisha'ya görev verdi.

Buna karşılık Fatih Terim ise bir önceki Fatih Karagümrük müsabakasında ilk 11'de görevlendirdiği Babel, Ömer Bayram ve Emre Kılınç'ı derbide yedek kulübesine çekti. Terim, bu futbolcuların yerine sol bekte Van Aanholt'a orta sahada ise Feghouli ile Morutan'a görev verdi.

Galatasaray ve A Milli takımdaki iyi performansını üste koyarak arttıran Kerem Aktürkoğlu’nun golü ile öne geçen sarı-kırmızılılar sonrasında Mesut Özil’in kalitesine yakışır golüne mani olamayınca devre 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda golü daha çok arayan Galatasaray olurken, Fenerbahçe’de kontra çıkışlarla sonuca gitmeye çalıştı.

Mücadele beraberlikle sonuçlanmaya yakınken uzatmalarda Crespo ile öne geçen sarı-lacivertliler derbiden istediğini alan taraf olmayı başardı.

Başta da demiştim ya tansiyon her zaman yüksek oluyor iki tarafın mücadelesinde.

Dün de öyle oldu.

Son dakikalarda gelen gol sonrası yaşananların futbol ile alakası yoktu.

Maç içinde de durum farklı değildi.

Baştan sona izlerken yay gibi gerildiğim bir futbol maçına daha fazla kalem oynatamayacağım.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler zaman, zaman iki takım oyuncularına ve kenara uyarılarda bulunarak hakimiyeti korumaya çalıştığı maçta bana göre sonuca etki edecek hata yapmadı. Diagne’nin attığı golde VAR’a giderek verdiği karar doğruydu. Berkan’ın pozisyonu üzerinden ‘Fenerbahçe’ye penaltı verilmeliydi’ diyenler olacaktır ama ben aynı fikirde değilim.