YABANCI MÜPTEZELLER

Aslı SERTDEMİR 11 Eyl 2021

Aslı SERTDEMİR
İşin aslı astarı; yıllardır ciddi emek ve para harcanan bi sektör için, bu geç kazanılmış bir başarı ama neyseee…

Türk film ve dizileri, eskiden Ortadoğu ülkeleri dışında rağbet görmezdi. Ama şimdi öyle mi? Dünyanın dört bi tarafında izleniyor. Hatta yayınlandığı ülkelerde, Türkiye’den daha fazla reyting alıyor. Oyuncularımız da artık birçok ülkenin sokaklarında, rahat rahat yürüyemeyecek kadar tanınıyor.  Cansu Dere, Caner Cindoruk ve Melis Sezen’i buluşturan “Sadakatsiz” dizisi, İspanya’nın en güçlü özel kanallarından Antena 3’te seyircisiyle buluşmuş. “Infiel” adıyla ekrana gelen dizi 2 milyon 357 bin seyirci ve yüzde 18.1 izlenme oranı ile zirveye yerleşmiş. Sadakatsiz yani Infiel yayınlandığı gün en yakın rakibine 7.7 puan fark atmış. Böylece sevilen dizi İspanya’da Temmuz 2018’den bu yana en çok izlenme payına sahip olan yabancı dizi olmuş. Ayrıca dizinin başrol oyuncusu Cansu Dere İspanya’da 24 saat boyunca Trend Topic listesinde kalmış. İşin aslı astarı; yıllardır ciddi emek ve para harcanan bi sektör için, bu geç kazanılmış bir başarı ama neyseee…                                                                                                                                               

Acı kaybımız

Yok yok Nairobi’den sonra Tokyo’nun ölümünü kaldırmaz bu yürek. O nasıl şatafatlı bir ölüm sahnesiydi. Son dakikaya kadar “ha kurtuldu ha kurtulacak” diye yüreğim ağzımda bekledim ama maalesef… Tokyo’muz da hakkın rahmetine kavuştu. İzlemeyenler; sırf sizi düşündüğüm için dizinin sonunu yekten yazdım. Biri keşke bana da daha önce söyleseydi, bu denli şok olmazdım. Hala inanamıyorum yaa Tokyo öldü! La Casa de Papel; ilk bölümünden son bölümüne kadar sıkılmadan izlediğim nadir dizilerden. 5. sezonu iki kısma ayırmışlar. İlk 5 bölümlük kısmı, bir çırpıda izledim. Neden bilmem bu sezon daha bi güzeldi, daha bi paraya kıyılmış, özene bezene çekilmişti sanki. Kurgu, açık ara öne çıkmış. Yerli yerinde kafa karıştırmayan flashbackleri (geçmişe dönüş) hayranlıkla izledim. Flashbacklerin bir güzel yanı da ölse bile kimse diziden ayrılmıyor. Dizinin sonunu da yazsam, her sahneyi kare kare anlatsam da yetmez. İzlemeniz lazım.

Son silici

Bana memleketimde kaşından memnun tek kadın gösterin. Gösteremezsiniz! Bizi Ebru Gündeş mahvetti. Onun o ikonik kaşları, çoğu kadının hatırlamak istemediği bir döneme imza attı. O yıllar, kadınlar kaşlarını incecik aldırdı. Aldırmakla yetinmeyen bir güruh, aklını yitirmiş gibi dövme yaptırdı. Veee sonuç küsen geri gelmeyen kaşlar, silinmeyen dövmeler…  Sonra “Martı kaşlar” moda oldu. O dümdüz, koyu, kalın sevimsiz kaşlar için haydiii bir daha dövmecilerin kucağına oturuldu. Ve bir gün, beklenen o kötü haber geldi. Doğal kaşların moda! Ama naçar TC kadınlarının alnının ortasında silinmeyen, düz, kalın, siyah, iki çizgi vardı. İşte o gün bugün, o iki çizgiyi sileriz diyen tüm şifacıların önüne oturuyorlar. Lazerle, asitle yanmayı olmayı göze alıyorlar. Ama biliyorum o iki kara çizgi asla silinmiyor. Şimdi bu gariplere Nermin Negiz siliyor diyeceğim inanmayacaklar, haklılar da… Fakat kadın siliyor! İşlemim 2 ila 3 dakika sürdü benimki ilk seansta yok oldu. Mucize!