​VEDA EDENLER…

Aslı SERTDEMİR 03 Haz 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Ekranda bir devir sona eriyor. 15 dizi final yapıyor. Aralarında yıllardır ekranda, reytinglerde hala üst sıralarda olanlar da var.

Ekranda bir devir sona eriyor. 15 dizi final yapıyor. Aralarında yıllardır ekranda, reytinglerde hala üst sıralarda olanlar da var. Birkaç haftadır yayınlanan, izleme oranları düşük olanlar da var.  6 yıldır yayınlanan “Yasak Elma” dizisi pazartesi son bölümü ile ekrana gelecek. Reytinglerde hala iyi sıralarda olmasına rağmen, diziyi bitirme kararı aldılar. Yasak Elma müptezelleri topyekün yastayız! İzlenme oranları iyi olmasına rağmen, bitecek bir diğer dizi “Camdaki Kız”’. Bence Feride hanım öldüğü gün dizi final yapmalıydı. Neyse ki daha fazla uzatmadan, bitirme kararı almışlar. Reytinglerde bir türlü hak ettiği yeri bulamayan, “Çöp Adam” da maalesef final yapıyor. Kıymetini bilemediler canııımm dizinin. Veda Mektubu, Ego, Tetikçinin Oğlu, Gül Cemal, Gelsin Hayat Bildiği Gibi, Güzel Günler, Yürek Çıkmazı, Barbaros, Bir Küçük Gün Işığı, Tuzak dizileri de art arda final yapacak. “Gecenin Ucunda” nihayet bitiyor. “Bir sonraki sezon devam eder” umudu taşıdığım “Yüz Yıllık Mucize” de ekrana veda ediyor.     

Mavilere müjde!

Herkesin bildiği gibi Twitter metin tabanlı bir uygulama. Dünya genelinde milyonlarca aktif üyesi var. Birçok benzer uygulama açıldı ama hiçbiri Twitter’ı tahtından edemedi. Elon Musk aldıktan sonra, herkes yapacağı değişiklikleri bekledi. Logusu değişecekmiş… Beğenince kırmızı kalp, mavi olacakmış… Mavi tikliler aylık para ödeyecekmiş… Gibi gibi değişiklikler konuşuldu, yapıldı. İşin aslı astarı; ben, esas değişikliği bekliyordum! Elon hangi kovana çomak sokacaktı, işte ben onu merak ediyordum. Sanırım o gün geldi, çattı. Musk, çomağını Youtube kovanına soktu. Elon aylar önce yeni bir özellikten bahsetmişti. Kasım ayında yaptığı paylaşımda, bu yeni özelliğin “Twitter Blue” üyelerine özel olacağını söylemişti. İşte o özellik artık aktif… Twitter Blue aboneleri 60 dakikalık 2 GB, 1080 P çözünürlüklü videolar yayınlayabilecekler. Yüksek çözünürlük, hız ve milyonluk üyesiyle Twitter, Youtube’un papucunu dama atacakmış gibi görünüyor. Küçük bir uyarı… Android ve İOS telefonu olanlar, video yüklerken sorun yaşamak istemiyorsanız güncellemelerinizi hemen yapmalısınız. 

Anne soyu…

Anne tarafı akrabalar hep daha çok sevilir. Bakın etrafınıza… Halalardan çok sevilen teyzeler… Dayılara verilen değerin, onda biri verilmeyen amcalar… Anneanneye koşarak giderken, babaanneye ağlayarak giden çocuklar… Anne tarafı kuzenlerle kurulan kanka bağı ve baba tarafı kuzenlere yapılan eloğlu muamelisi değişmez bir gerçek. Çok nadirdir bunun tersini görmeniz.Meğer bu durum, sadece ülkemde böyle değilmiş. Geçen okuduğum bir yazıda bunun Amerika ve Avrupa’da da çok yaygın bir durum olduğu yazıyordu. Hatta bunun sebebi araştırmalara konu olmuş. Veee araştırmalara göre… Ailede genellikle kız çocuğunun çocuklarına, daha çok ihtimam gösterildiği... Kız çocuklarının akraba ilişkilerine, erkeklerden daha çok önem verdiklerini… Bu dürtü ile aileleriyle çocuklarını daha içli dışlı yetiştirdiklerini fark etmişler. Çocukken daha çok vakit geçirdiğimiz ve ilgi gördüğümüz kişileri büyüyünce de daha çok seviyormuşuz. Taşlar şimdi oturdu.