VE KARNELER EVLERDE

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Tatil sürecinde anne babalara küçük birkaç tavsiyem olacak; çocuklarınızı imkanlar dahilinde tiyatroya, konsere, buz pistine, bowling oynamaya götürün.

Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin dört gözle beklediği sömestir tatili sonunda geldi. Karnesini aldıktan sonra dans ede ede evlerine gitti birçok öğrenci. Düşünüyorum da ben de çocukken hep tatil olsun isterdim, hala da değişen pek bir şey yok. Tatili sevmeyen var mıdır ki? Tatili ve de takdiri en çok Doğa Koleji öğretmenleri hak etti. Hala çalışmaya devam eden arkadaşlarım var, tam 4 aydır maaş alamıyorlar. İ.T.Ü. Rektörü Mehmet Karaca karnelerin verilmesiyle birlikte artık kendi bünyelerinde olan Doğa Koleji öğretmenlerinin maaşlarının yatmaya başladığını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Sorduğum arkadaşlarım yine maaşlarının tamamını değil bir kısmını aldıklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta yemek kartında 1TL parası olduğu için intihar eden kız için fazlaca üzüldük, eee peki Doğa Koleji öğretmenleri için ne yaptık? Devlet büyüklerinin uzun zamandır bu konu üzerine görüşmeler yapıldığı da paylaşıldı. Ama 4 aydır ekmek alacak parası olmayan ve öğrencilerini terk etmeyen öğretmenler için velilerinin duyarlılığı dışında ne yapıldı acaba? Düşünsenize alışveriş yapacak paranız olmadığı için velileriniz sizin adınıza toplanıp mutfak alışverişinizi yapıyor, ne kadar incitici bir durum. Neyse ki sorunsuz ve kayıpsız bir şekilde bu günlerin bitmeye başladığını duymak içimi biraz da olsun ferahlatmaya başladı. Aylarca beş kuruş para almadan çocuğunuz için çırpınan kişi emin olun ki karşınıza çıkmış en doğru kişidir. Hadi az da olsa senenin yorgunluğunu atıp bol bol dinlenin sevgili öğrenciler ve değerli öğretmenler.

Tatil sürecinde anne babalara küçük birkaç tavsiyem olacak; çocuklarınızı imkanlar dahilinde tiyatroya, konsere, buz pistine, bowling oynamaya götürün. Çocuklarınızın yeteneklerinin tablet, telefon ve televizyonlarda körelip gitmesine izin vermeyin. Hepinize iyi tatiller.

Sevgi ve müzikler kalın…