​VE 2017...

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
2017 yılının son pazar gününden hepinize merhaba.

2017 yılının son pazar gününden hepinize merhaba. Biran için gözlerimi kapatıp tam bir sene önce, 2016 yılının son günlerinde yazdığım yazımı hatırlıyorum, 2016 yılında ülke olarak zor günler geçirdiğimizi ve 2017’nin hepimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini dilemiştim, fakat daha 2017 yılına adım attığımız ilk saatlerde üzücü bir haber ile yeni yıla başladık. İnanılması güç ama kendimi yorgun hissetmesem bende yeni yıla Reina’da girenler arasında olabilirdim. Sadece bir anlık karar değişikliği hayatınızda büyük değişikliklere neden olabiliyormuş bunu kere daha görmüş oldum. Ve sanıyorumki bir daha hiç bir yılbaşı gecesi evimde oturup televizyon izlemek dışında program yapmayacağım. 2017’de üzücü, heyecan verici, belki de bizi mutlu eden bir çok olay yaşadık. Kendi adıma 2017’yi çok yoğun, dolu dolu geçirdiğimi belirtmek isterim. Köşe yazılarım, öğretmenlik hayatım, Haldun Dormen ile yaptığım müzikal çalışmalarının arasına bir de evlilik koşuşturması eklenerek gerçekten yoğunluktan kafamı kaşıyamadığım bir sene oldu benim için. Çok mutlu geçirdiğim bir seneydi. Umuyorum ki sizler içinde aynı şekilde mutlu geçmiştir. 

Tabi mutluluğun yanı sıra bizleri üzen derinden yaralayan haberlerde aldık. Şüphesiz ki beni en derinden yaralayanı mart ayının son günlerinde kaybettiğimiz konservatuardan çok değerli repertuar öğretmenim, babam gibi önemsediğim, Türk Halk Müziği sanatçısı Taşkın Doğanışık’ı kalp krizi sebebi ile kaybetmek oldu. Bir insanının yakınını, hatta babasını kaybetmesinin acısını 2017 yılında yaşamış oldum. 

Hemen ardından kaybettiğimiz Türk sinemasına büyük katkısı olan Halit Akçatepe’de sevenlerini üzen isimlerden oldu. 

Şarkıcı İbrahim Erkal’ın da ani vedası sevenlerini çok üzdü. 

Temmuz ayında ise bir diğer değerli şarkıcı ve şarkı yazarı Harun Kolçak’ın vedası bizi üzen haberler arasındaydı. Uzun zamandır başa çıkmaya çalıştığı hastalığına ne yazık ki yenik düşsede giderken bizlere onu asla unutmayacağımız şarkılarını bıraktı.

 Ve son olarak tanıdığım en güzel kalpli insanlar arasında olan, beklenmeyen vedasının sanat camiasını derinden sarstığı isim şüphesiz ki Vatan Şaşmaz. İnanın o, bu acı vedayı hiç hak etmiyordu... Ve burada sayamadığım diğer kaybettiklerimiz hepsinin sanat hayatları boyunca bizlere kattıkları belkide bizden götürdükleri mutlaka vardır. Bizlere kattıkları bütün güzellikler için hepsine teşekkürü borç bilir, Allah’tan rahmet dilerim. Yakınlarına, sevenlerine tekrardan sabırlar diliyorum...

Tabiki 2017’de çok konuştuklarımızda... Benim için bunların başında Aleyna Tilki geliyor. Genç yaşına rağmen her yaptığı ile manşet oldu. Bir sürü çocuk oyuncu, çocuk model varken çocuk şarkıcının bu kadar tepki çekmesi bizim ülkemizde başarının kıskanılması gibi de adlandırılabilir. Her türlü lafa söze cevabını sakınmadan veren Aleyna dimdik ayakta durup, vazgeçmemesiyle 2018 yılında da çok konuşulacağa benziyor. 

Bir diğer isim şüphesiz ki Tarkan... Tarkan her sene eylül ayında verdiği konserlerini 2017 yılında hem temmuz ayı hem de eylül ayında rekor bir sayıya tekrardan imza atarak yineledi. Bir de üstüne sene sonuna yayınladığı Beni Çok Sev klibi çok konuşulanlar arasında.  

Yaptığı farklı düzenleme ile Korkma Kalbim şarkısını seslendiren Mustafa İpekçioğlu ise yıllardır müzisyen olarak sahne aldığı sanat hayatına artık şarkı söylerek devam etme kararı alıp başarılı bir çıkış yapan isim oldu.

 3 yıllık tutukluluğunun ardından haziran ayında özgürlüğüne kavuşan Deniz Seki’nin mutluluk göz yaşları ile uçurduğu güvercin, 2017’ye isimini yazdırdı. Yaşadığı acılarından büyük ders aldığını söyleyen Seki, ağustos ayında başladığı konser programları ile artık eski hayatına yavaş yavaş da olsa dönmeye başladı. 

Başarılı haber spikeri İrfan Değirmenci’de 2017 de benim kalemime takılanlardan. Kendisini başarılı bir haberci olarak tanıdığımız Değirmenci, işine son verilmesinin ardından kendi projesine imza atıp “Anne Ben Artist Oldum” diyerek neredeyse Türkiye’nin büyük bir kısmını gezdi. Artık sahnede kendi gösterisini sergileyip şarkı söyleyerek geçimini sağlayan Değirmenci acaba 2018’de albüm yaparak projesini daha da geliştirir mi?

Unutulmayan unutulmayacak bir yapıt ise Harun Kolçak’ın Çeyrek Asır isimli albümü. Geçtiğimiz günlerde Altın Kelebek ödül töreninde de en iyi proje ödülünü alan albüm; oğlu Harun Kolçak’ın ödülünü almak için sahneye çıkan Eşref Kolçak’ın konuşması ile hem salondakileri hem de ekran başındaki izleyicileri ağlattı. Umut Kuzey ile Müptelayım Sana şarkısına yaptığı düet ve şarkının klibi ise bence senenin en yürek burkan, özlem dolu ve de gurur verici çalışması oldu. 

Şarkıcı Demet Akalın’ın şarkılarınında önüne geçen haciz haberleri ve canlı yayında attığı çığlıklar hala kulaklarımızda.

Çok konuşulan hatta sansasyona yol açan Seren Serengil, Yeşim Salkım ve Gülben Ergen’in #kocamadokunma polemiği... Yuva yıkan kadın olarak gösterilen Gülben Ergen söylenen hiç bir söze cevap vermeden suskunluğunu korudu, o sustukça bütün gizli kapaklı konuları ortalığa saçtı Seren ve Yeşim. Gülben hanım dayanamayıp suç duyurusunda bulunurken magazin figürü diye Ece Erken’i de konunun içine çekti. Magazin figürü demişken bir kaç gün önce Adriana Lima ile yaşadığı ilişki ile ismini duyuran Metin Hara kendisine uzatılan mikrofonlara ‘ben bilim insanıyım magazin figürü değilim’ diyerek hem bizlerin hemde bilim camiasının kafasını fazlasıyla karıştırdı. 

Sanat hayatının 10. Yılını kutlayan Sıla ise On’dan kalan şarkılar konserleri ile sevenlerini bir hayli büyüledi, tabi bu süreçte şarkıları mı yoksa Ahmet Kural ile yaşadığı aşk mı daha ön plana çıktı bilemiyorum ama ikilinin 2018’de mutluluklarının daim olmasını diliyorum.

Ve 2017’nin son ve çok konuşulacak son olayı ise Hande Yener ile Seren Serengil arasında yaşandı. Telifmetre araştırmasında radyoda şarkıları en çok çalınan isim olarak Hande Yener’in çıkmasına, Seren Serengil’in inanmayıp bunu araştıracağım demesi ile Hande Yener sosyal medyada Seren Serengil’in üstsüz bir fotoğrafını paylaşarak ‘aa Seren metreye bakıyor yine göremiyor’ notu ile paylaşınca ortalık fena kızıştı devamını 2018’in ilk günlerinde konuşmaya devam edeceğiz diye düşünüyorum. 

Yazmadan geçemeyeceğim 2017’nin bir önemi de tabiki Beşiktaş şampiyon oldu. Acısı ve tatlısı ile yaşadığımız 2017 yılını bugün bitiriyor ve yeni umutlar ile 2018’i bekliyoruz. 2018’in keşke demeyeceğiniz, sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur ile geçmesini diliyorum. Herşeyin gönlümüzce olması dileği ile...

Sevgi ve müzikle kalın....