Vakıf Katılım web

VATANDAŞ OSMAN'I RAHATLATMAK GEREK

İlnur ÇEVİK 16 Eki 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türkiye dışardan ciddi bir ekonomik saldırıya uğradı ve bunun altından kalkıyor. Bunu kimse inkâr edemez. Eden olursa da onun iyi niyetinden şüphe etmek gerekir…

Ama yine de bu saldırıların içerde ödenen bir bedeli var. Sonuçta olan şirketlerimize, sanayiimize, üreticilerimize ve hatta bankalarımıza oluyor ama onlar karlarından kaybederken her şeye rağmen en fazla etkilenen sabit ve dar gelirliler, yani Vatandaş Osman.

İşte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın en fazla üzerinde durduğu da vatandaşın Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılardan en az hasarla çıkması ve mümkün olduğu kadar az etkilenmesi.

Bir yandan şirketlerimizin, sanayiimizin, üreticilerimizin ve bankalarımızın şoklardan korunması için Erdoğan yönetimi tedbirler alırken vatandaşın da ayakta kalması için ciddi önlemler alınıyor.

Enflasyonla top yekûn mücadele işte bunun için yapılıyor ve görünüşe göre bütün üreticiler, marketler, kuruluşlar ellerini taşın altına koyup fiyatları düşürerek önemli adımlar atıyorlar.

Meclise sevk edilen ve bilhassa hallerde aracıları ve komisyoncuları aradan çıkarıp tarım ürünlerinin tüketiciye ucuz satılmasını sağlayacak yasa da bu konuda önemli bir gelişme.

İşte bu adımlar ve daha buna benzer tedbirler vatandaşı rahatlatırken artık Türkiye’nin sosyal devlet anlayışını da Cumhurbaşkanımız Erdoğan sayesinde oturttuğunu gösteriyor. İnşallah siyasetçilerimiz ve bürokratlarımız da bunu iyi anlar ve Cumhurbaşkanımıza ayak uydururlar.