VASATLIĞIN KARNESİ KAYIP 7 PUAN

Mustafa YAŞAR 23 Eyl 2019

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Galatasaray'ın ligin geride kalan 4 haftasında ortaya koyduğu futbol vasatı aşamamıştı.

Dün de öyle oldu.

O vasatlık beraberinde Aslan’a -7 puana mal oldu.

Yeni Malatyaspor karşısında da 89 dakika idare eden ve attığı tek golün adeta üzerine yatan sarı-kırmızılılar ne zaman kendisinden beklenen futbolu oynayacak doğrusu herkesin merakı.

Cezalı Fatih Terim, Club Brugge maçına göre 4 değişiklik yaparak başladı maça.

O maçta ilk 11'de forma giyen Mariano, Lemina, Feghouli ve Falcao'nun yerine Malatya deplasmanında Şener Özbayraklı, Ömer Bayram, Adem Büyük ve Andone’ye görev veren Terim’in Falcao'yu yedek soyundurması dikkat çekti.

Mücadeleye tutuk başlayan CimBom, 90 dakikanın iki çalışkan isminden biri olan Ömer Bayram’ın asistinde Seri’nin golü ile öne geçince biraz olsun oyunda üstünlüğü ele geçirdi ve rakibinin de gününde olmamasıyla atılan o tek golle 90 dakikayı bitirmeye razı oynayınca 89.dakikada kalesinde golü görmesi de kaçınılmaz oldu.

Bu kayıp 2 puan kime yazar derseniz? ‘Herkese’ derim.

‘Ne olacak bu Galatasaray’ın hali?’ diye soran olursa da…

‘Ben bilmem’ derim.

Yerimiz dar. Bitirelim.

Galatasaray dün Malatya’da hak etmediği ama kazanmaya çok yakın olduğu maçta 2 puan bırakarak haftaya sahasında oynayacağı Fenerbahçe derbisine moralsiz gitme gibi bir psikolojik handikabın da sahibi oldu. 

Ancak beni düşündüren bu psikolojik handikaptan çok iki ezeli rakip arasında geçtiğimiz haftadan bu yana saha dışında yaşanan gelişmeler ki;  umarım bu olumsuz durum sahada mücadele edecek futbolculara sirayet etmez.

Umarım!