VADİ SAHNESİNDE EBRU YAŞAR RÜZGARI

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Sahnede devleşen bir Ebru Yaşar'ı izlemek...

Öyle bir sahne izledim ki.. Açıkçası Ebru Yaşar sahnesine ilk kez gittim. İyiki de gittim. Sahnede devleşen bir Ebru Yaşar’ı izlemek... Hafif esen rüzgarın güzelliğinde çok güzel bir müzik akşamı yaşattı tüm müzikseverlere.... Gelelim detaylara... Pandemi sürecinin ardından sahnelere hızlı bir geri dönüş yapan Ebru Yaşar, İstanbul’un son yıllarda açılan en özel performans mekanı Turkcell Vadi Açıkhava'nın muhteşem sahnesinde, özel repertuvarı ve göz kamaştıran kıyafetleriyle sevenlerini büyüledi. 4 yıl aranın ardından yayımladığı son albümü Gel de Sevme ile büyük bir başarı grafiği çizen, ‘Yalnız Uyunmaz’ kısa sürede çiftlerin aşk şarkısı olan ‘Ben Bilmem’ ve ‘Sessize Aldım’ ile listeleri alt üst Ebru Yaşar, kendisini izlemeye gelen sevenlerine 3 saate yakın unutulmaz bir performans sergiledi. Yalnız Uyunmaz şarkısı ve kendisine eşlik eden dansçıları ile görkemli bir sahne açılışı yapan Ebru Yaşar, Tuvana Büyükçınar imzalı kostümü ile göz kamaştırdı. Konserin ikinci yarısında dünyaca ünlü Balmain’in kıyafetini giyen Ebru Yaşar, bu büyük değişimi için stil danışmanı Mehtap Stefou ile çalıştı. ‘Bu gecenin yıldızı ben değil sizlersiniz’ diyen Ebur Yaşar, kariyerini inşa eden Bu Sahilde, Senin Anan Benim İçin Doğurmuş gibi şarkılarının yanı sıra Alev Alevi Ben Ne Yangınlar Gördüm gibi cover’larla zenginleştirilmiş repertuvarıyla ne kadar güçlü bir yorumcu olduğunu kanıtladı. Vadistanbul, SM Production ve Atlantis Yapım iş birliğiyle hayata geçirilen Turkcell Vadi Açıkhava’da Turkcell Yıldızlı Geceler konser serisi Ebru Yaşar ile son buldu. İyi ve kaliteli müzik dinlemeyi özleyenlerin buluşma noktası haline gelen Turkcell Vadi Açıkhava’daki, diğer konserler ise Ağustos ve Ekim arası devam edecek.

 ALEXANDERA MCQUENN GRAFİTTİ

Alexander McQueen, yeni kapsül koleksiyonu Grafitti’nin tanıtımı için Milano, Londra, New York ve Paris’te binalardan otobüslere, metro duraklarından kaldırımlara uzanan bir dizi gerilla marketing çalışmasına imza attı. Koleksiyon için hazırlanan markanın pre fall 2021 ve 2021 Sonbahar koleksiyonlarındaki erkek ve kadın ürünlerin yer aldığı siyah beyaz bir kısa filmi çok ilgi çekti.

HAFTANIN KİTABI: NEFES SES HAREKET VE KUTSAL DÖNÜŞÜM

Bu hafta yine çok özel kitabı kaleme almak istedim. Kitap okumak dünyanın en güzel insan eylemi... Çünkü siz ve kitap baş başasınız. Üçüncü kişi yok. Cenk Yüksel; Nefes-Ses-Hareket ve Kutsal Dönüşüm” adlı kitabında mucizevi araçları doğru kullanarak yaşamımızı nasıl değiştirebileceğimiz konusunda yeni kitabıyla bizlere rehberlik ediyor. Bedenin yakıtı ve spiritüel dönüşüm için vazgeçilmez bir araç olan nefes, ruhsal titreşimimize etki ederek bir titreşimler denizi olan dünyayla uyumlanmamızı sağlayan ses ve hem dolaşım, hem sağlık, hem de trans halinde olabilme açısından mucizelere neden olan hareket gündelik yaşamın kaygıları içinde önemini fark edemediğimiz mucizelerdir. Şimdiye kadar ancak dış etkenlerle aktive edilebildiği sanılan dmt hormonunun aslında doğru ses, nefes ve hareketle etkinleştirilebildiğini anlatan “Cenk Yüksel”, bu yolla ilahi bilgiye açılan kapıyı nasıl aralayabileceğimizi ve evrenle bütün olmak için yapılması gerekenleri de açıklıyor. 2006-2009 seneleri arasında Tarkan’ın yurt içi ve yurt dışı konserlerine vokal olarak eşlik eden “Cenk Yüksel”; diğer yandan profesyonel müzik ve akademik kariyerine devam ederken yeni şarkılarını da çok yakında müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

SANAT BİZE NELERİ HATIRLATIR?

Gerçek sanat bize bazı olguları hatırlatır. Bakalım neleri anlamlandırıyor sanat....

1) Sanat, gündelik hayat açısından önemlidir ve karmaşık bir anlam haritasına sahiptir.

2) Sanat öncelikle güzel ve estetik kavramlarını hatırlatır.

3) Sanat belli nitelikler, özellikler ve hususlar etrafında var olur.

4) Sanat etkinliğinin temel işlevleri bulunmaktadır.

5) Sanatın öğeleri arasında sanatçı, sanat ürünü ve sanat alıcısı yer almaktadır.

GÜNÜN SÖZÜ: SU HAYATTIR.